H.K.H. Kronprinsessen besøger Indonesien

Hendes Kongelige Højhed besøger fra den 2.-4. december 2019 Indonesien sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn og Executice Director for FN’s Befolkningsfond (UNFPA) Natalia Kanem. Besøget skal være med til at sætte fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. Rejsen vil også indlede markeringen af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien.

Når Kronprinsessen ledsaget af udviklingsministeren og Executive Director for UNFPA besøger det sydøstasiatiske land Indonesien i starten af december, vil der være fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR) samt empowerment af kvinder. Derudover skal besøget give indblik i, hvordan SRSR-udfordringer og -løsninger håndteres i det land i verden, der har den største muslimske befolkning. Herudover vil der være en fejring af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien.

Hendes Kongelige Højhed har været protektor for FN’s Befolkningsfond UNFPA siden 2010. Gennem årene har Kronprinsessen som protektor for organisationen haft særligt fokus på kampen mod småbørnsdødelighed, mødredødelighed, omskæring af piger og kvinder samt at både kvinder og mænd har ret til et sundt liv og til lige muligheder. Disse emner er UNFPA’s nøgleindsatsområder, og under besøget i Indonesien vil Kronprinsessen deltage i besøg og møder, der understøtter dette fokus samt vigtigheden af at inddrage mænd, unge og religiøse ledere i arbejdet med at fremme SRSR.

På den første del af rejsen får Kronprinsessen, udviklingsministeren og Executive Director for UNFPA blandt andet indblik i, hvordan udfordringerne og løsningerne håndteres i Indonesien. Besøgene vil have fokus på at vise, hvordan mænd, unge og religiøse ledere bliver inddraget i arbejdet med at fremme SRSR. Der vil blandt andet være dialog med udsatte grupper, der er i højrisiko for at blive smittet med HIV. Derudover vil der blive præsenteret eksempler på samarbejde inden for den private sektor, hvor kvinder på deres arbejdsplads har adgang til en sundhedsklinik og kan få hjælp i forbindelse med graviditet samt andre reproduktive sundhedsbehov.

Besøgets anden del vil foregå ved det største buddhistiske tempel i verden, Borobudur, som ligger på den indonesiske hovedø Java. Her vil Kronprinsessen være med, når fejringen af 70-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Indonesien skydes i gang. Det vil ske ved et arrangement, hvor der indgår kulturelementer fra begge lande.