H.K.H. Kronprinsessen besøger Sydafrika

H.K.H. Kronprinsessen, 2011
H.K.H. Kronprinsessen, 2011 Foto: Steen Evald

Kronprinsessen aflægger sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen besøg i Sydafrika den 2.–5. november 2014.

Besøget i Sydafrika vil særligt fokusere på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder (SRSR) - retten til at bestemme over egen krop, herunder til at vælge hvornår man får børn, om man vil anvende prævention samt adgang til at føde under ordentlige forhold. Derudover vil besøget styrke de kommercielle relationer mellem Danmark og Sydafrika, idet Sydafrika er et vigtigt vækstmarked for dansk erhvervsliv.  

Kronprinsessen deltager i forlængelse af det mangeårige globale fortalerarbejde for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder blandt andet som medlem af High Level Task Force for ICPD (International Conference on Population and Development) samt i forbindelse med Kronprinsessens protektion for FN’s Befolkningsfond (UNFPA).

Kronprinsessen og handels- og udviklingsministeren vil blandt andet besøge en township i Cape Town og møde nogle af de mennesker, som arbejder for at gøre livet værd at leve for så mange som muligt af den tredjedel af unge mødre, som har HIV i Sydafrika. Desuden vil der være besøg ved en klinik, der tilbyder støtte til ofre for kønsbaseret vold, blandt andet ved at se på, hvordan den private sektor bidrager til at støtte voldsofre.

Kronprinsessen og handels- og udviklingsministeren vil under besøget ligeledes fremme det kommercielle samarbejde mellem Danmark og Sydafrika ved at sætte fokus på danske styrkepositioner og kompetencer inden for blandt andet vindsektoren og dansk design og arkitektur.  

Yderligere oplysninger

Læs mere om H.K.H. Kronprinsessen.

Presseinformation

Gå venligst til Presse.