H.K.H. Kronprinsessen deltager i middag med fr. Chelsea Clinton

H.K.H. Kronprinsessen, 2011
H.K.H. Kronprinsessen, 2011 Foto: Steen Evald

H.K.H. Kronprinsessen og fr. Chelsea Clinton, viceformand for The Clinton Foundation mødes søndag den 9. marts 2014 i New York ved en middag arrangeret af Det Danske Generalkonsulat.

Kronprinsessen og fr. Clinton vil drøfte en række emner vedrørende deres respektive arbejde med global sundhed, selvstændiggørelse og rettigheder med særligt fokus på kvinder, børn og udsatte mennesker. 

I sin egenskab af protektor for UNFPA og Maternity Worldwide og som medlem af High Level Task Force panelet for ICDP er Kronprinsessen i New York i anledning af FN's Kvindekommissions 58. samling. 

Kronprinsessen har en aktiv rolle i at sætte fokus på global sundhed blandt mødre, børnedødelighed samt kvinders reproduktive sundhed, herunder adgang til familieplanlægning. Sammen med NGO'er og Det Danske Udenrigsministerium har Kronprinsessen besøgt flere lande udfordret af disse problemstillinger. 

Fr. Chelsea Clinton er viceformand i The Clinton Foundation, og arbejder sammen med sine forældre, forhenværende præsident Bill Clinton og forhenværende udenrigsminister Hillary Rodham Clinton. Fr. Clinton har særligt fokus på fondens sundhedsprogrammer herunder The Clinton Health Access Initiative, der styrker sundhedspleje og adgang til livreddende foranstaltninger i udviklingslande; The Alliance for a Healthier Generation, der bekæmper fedme blandt børn i USA; og The Clinton Health Matters Initiative, som fokuserer på sygdomme, der kan forebygges i USA. Fr. Clinton har også grundlagt og leder i dag The Clinton Foundation Day of Action program. 

Kronprinsessen og fr. Clinton har tidligere hilst på hinanden ved The Women Deliver Conference i Kuala Lumpur, hvor de begge deltog i maj 2013. 

 

Yderligere oplysninger

Læs mere om Kronprinsessen besøg i New York ved FN's Kvindekommissions 58. samling den 10.-11. marts 2014.

Læs mere om Mary Fonden.

Læs mere om udnævnelsen af Young Global Leader i 2012.

Læs mere om Kronprinsessen engagement i High Level Task Force for ICPD.

Læs mere om The Clinton Foundation.

Presseinformation

Kongehuset

Kommunikations- og pressechef Lene Balleby, tlf.: +45 33 40 10 10.

Det Danske Generalkonsulate i New York

Kommunikationschef Ulla Dubgaard, tlf.: +1 212 705 4939, e-mail: ulldub@um.dk.

Billeder fra arrangementet vil være tilgængelige til redaktionel brug på Det Danske Generalkonsulats hjemmeside. Billederne kan ligeledes rekvireres ved kommunikationschef Ulla Dubgaard.