H.K.H. Kronprinsessen giver interview til Danmarks Indsamling 2021

Den 6. februar 2021 viste DR1 årets Danmarks Indsamling, hvor 12 af Danmarks største humanitære organisationer i samarbejde med DR samlede ind under temaet ”Hjælp coronakrisens børn”. De indsamlede penge går til projekter, der giver børn i verdens fattigste lande adgang til rent vand, skolegang og lægehjælp.

Foto: Kongehuset ©

I forbindelse med indsamlingen deltog H.K.H. Kronprinsessen i et interview om de konsekvenser, som den globale coronapandemi har for verdens mest udsatte.

I interviewets første del fortalte Kronprinsessen om mødet med en ung kvinde, Faridah, fra Uganda. Faridahs historie giver blandt andet et indblik i den rolle, som skolegangen spiller i verdens fattigste lande. Her yder skolerne både beskyttelse mod overgreb og for tidlige ægteskaber, og samtidig er skolegang ofte den eneste garanti for et dagligt måltid mad.   

Danmarks Indsamling 2021: H.K.H. Kronprinsessen fortæller om Faridah fra Uganda

Anden del af interviewet handlede om, at coronapandemien har gjort levevilkårene endnu sværere for børn i verdens fattigste lande. Kronprinsessen fortalte om vigtigheden af at holde fast i håbet og troen på, at den positive udvikling kan vende tilbage trods pandemien. 

Danmarks Indsamling 2021

Danmarks Indsamling er en fælles årlig indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, og arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR. Formålet er at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.