H.K.H. Kronprinsessen på besøg i Etiopien

Den 26. – 27. marts aflagde Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og udviklingsminister Ulla Tørnæs besøg i Etiopien. Besøget havde fokus på FN’s verdensmål 5 om ligestilling mellem kønnene og kvinder og pigers rettigheder og muligheder.

På besøg i Etiopien - dag 2 Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix ©

Med høje ambitioner på ligestillingsdagsordenen har landets premierminister sat et nyt ministerhold med lige dele kvinder og mænd samt udnævnt en kvindelig præsident. Den etiopiske regering har ambitioner om at skabe lige muligheder på det sociale og økonomiske område, og kvinder markerer sig i stigende grad som iværksættere og virksomhedsledere. Kronprinsessen og udviklingsministeren deltog  på besøgets første dag i møder med blandt andet kvindelige beslutningstagere, meningsdannere, virksomhedsledere og iværksættere.

Besøget havde desuden fokus på Etiopiens rolle som værtsland for en af Afrikas største flygtningebefolkninger. Etiopien er et af verdens fattigste lande, og årtier lang befolkningstilvækst har ledt til én af kontinentets største ungdomsårgange, hvor 70 pct. af befolkningen på 108 millioner er under 30 år. Samtidig er Etiopien aktuelt hjemsted for verdens største fordrivelseskrise med 2,9 millioner internt fordrevne. Tørke og etniske og politiske konflikter har desuden gjort Etiopien til værtsland for ca. 920.000 flygtninge fra andre lande i regionen.

Kronprinsessen og udviklingsministeren besøgte på andendagen et modtagecenter for flygtninge, et hjem for uledsagede mindreårige og en lokal skole, der er bygget i samarbejde mellem værts- og flygtningesamfund med dansk bistand. Om aftenen deltog Kronprinsessen og udviklingsministeren i en middag afholdt af den etiopiske præsident.

Se billeder fra besøgets første dag HER.

Se billeder fra besøgets anden dag HER