H.K.H. Kronprinsessen på besøg i Kenya

I to dage har H.K.H. Kronprinsessen besøgt det østafrikanske land Kenya. Her har Hendes Kongelige Højhed besøgt en række projekter og organisationer, der arbejder med at forbedre piger og kvinders rettigheder. Under rejsen var Kronprinsessen ledsaget af minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix ©

Ligevægt mellem kønnene har været i fokus under Kronprinsessens besøg i Kenya, der fandt sted i slutningen af november 2018. Her besøgte Hendes Kongelige Højhed over to dage en række organisationer og projekter, der alle er målrettet arbejder for piger og kvinders rettigheder.

Under besøget i den nordlige del af Kenya mødte Kronprinsessen organisationen Northern Rangelands Trust (NRT), der er støttet af DANIDA, og som arbejder for at styrke kvinder i fattige patriarkalske nomadesamfund. Det gør de ved at inddrage piger og kvinder i driften af vildtreservaterne. Arbejdet har resulteret i at flere piger har fået adgang til uddannelse og færre piger er blevet omskåret og indgår i børneægteskaber.

Under sit besøg i Kenya deltog Kronprinsessen også i lanceringen af organisationen Women Delivers kampagne ”Deliver for Good”, som Hendes Kongelige Højhed er influencer for. Kronprinsessen har tidligere deltaget i lanceringen af denne kampagne i blandt andet USA. Gennem samarbejde med partnere og fokus på ligestilling og kvinder og pigers rettigheder søger kampagnen at finde løsninger til indfrielse af verdensmålene.