H.K.H. Prinsesse Josephine får kongeligt monogram

I anledning af H.K.H. Prinsesse Josephines 10-års fødselsdag den 8. januar 2021 er der udarbejdet et kongeligt monogram til Prinsessen.

Prinsesse Josephines monogram består af Prinsessens forbogstav ”J”. Monogrammet er tegnet som et enkeltstående kalligrafisk J, der står stærkt i kursiv og med et poetisk og levende udtryk. Som med øvrige kongelige monogrammer er Christian den 5.s kongekrone placeret over initialet.

Monogrammet er designet af grafisk designer Charlotte Søeborg Ohlsen med faglig bistand fra grafisk designer Mads Quistgaard og grafisk designer Cecilie Kirkeskov Knudsen. 

Kongelige monogrammer
Der er i Danmark en lang tradition for kongelige monogrammer. Monogrammet er et identitetsmærke, der både kan have en funktionel og en dekorativ brug. Monarkens monogram er officielt, mens monogrammer for de øvrige medlemmer af Kongehuset er af privat karakter. 

Monogrammet kan som et personligt kendemærke anvendes på en lang række områder, hvor en identitet skal markeres. Det kan være på genstande, gaver, brevpapir, smykker og meget andet.  Et kongeligt monogram består af et initial eller et dobbeltinitial under kongekronen.