H.K.H. Prinsesse Marie fylder 40 år

Den 6. februar 2016 fylder H.K.H. Prinsesse Marie 40 år.

Foto: Steen Brogaard

Den 24. maj 2008 blev Marie Agathe Odile Cavallier gift med H.K.H. Prins Joachim til Danmark og blev ved brylluppet H.K.H. Prinsesse Marie, grevinde af Monpezat. Prins Joachim og Prinsesse Marie har to børn, H.H. Prins Henrik på 6 år og H.H. Prinsesse Athena på 4 år.

I sine protektioner og samarbejder har Prinsessen fokus på humanitær hjælp, social- og sundhedsområdet, uddannelse og kultur.

Prinsessen har på baggrund af sin interesse for social- og sundhedsområdet senest indgået samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital for at medvirke til at styrke kendskabet til Børnehospitalet og dets arbejde med at behandle børn og unge.  Dertil er Prinsessen protektor for AIDS-Fondet, Dansk Epilepsiforening og Landsforeningen Autisme.

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp har Prinsessen besøgt en lang række projekter og foretaget rejser med nødhjælpsorganisationen til Cambodja og Etiopien for at følge det udviklingsarbejde, som organisationen udfører inden for områder som bl.a. klimaforandringer, uddannelse, husdyropdræt, sundhed og ernæring.

Prinsesse Marie samarbejder med Syddansk Universitet og European School Copenhagen for at medvirke til at styrke kendskabet til henholdsvis universitetets og skolens uddannelser og tilbud nationalt såvel som internationalt.

I det kulturelle virke engagerer Prinsessen sig i den danske UNESCO-nationalkommisions arbejde og har deltaget ved flere markeringer af danske optagelser på UNESCOs liste over verdensarv såsom Nordsjællands Parforcejagtlandskab, Stevns Klint og Vadehavet.

Yderligere oplysninger

Se nye billeder.

Læs mere om H.K.H. Prinsesse Marie