H.K.H. Prinsesse Marie og Syddansk Universitet i Saudi-Arabien

Foto: Steen Brogaard

SDU har som det første universitet i Danmark solgt uddannelser til et udenlandsk universitet. I dag har H.K.H. Prinsesse Marie og en delegation fra SDU besøgt et kvindeuniversitet i Riyadh, hvor 216 studerende undervises i bacheloruddannelser baseret på det danske universitets koncepter.

Prinsessen og en delegation fra Syddansk Universitet har i dag besøgt verdens største kvindeuniversitet Princess Nora bint Abdulrahman University (PNU), der ligger i den saudiarabiske hovedstad Riyadh. 

Her undervises 216 studerende af medarbejdere fra SDU på to bacheloruddannelser inden for folkesundhedsvidenskab. Der er tale om en helt ny form for dansk systemeksport, hvor SDU har leveret to komplette uddannelser med både indhold og undervisere. De første studerende på de to danske uddannelser blev optaget i februar 2013. PNU ligger i udkanten af millionbyen Riyadh og den nybyggede universitetsby med 52.000 kvindelige studerende har egen metro, egen moské og boliger til både studerende og ansatte. 

Prinsessen har siden 2009 samarbejdet med Syddansk Universitet for at være med til at styrke kendskabet til universitetets uddannelser, forskning og øvrige virke. Under besøget i dag holdt Prinsessen tale og fremhævede blandt andet:

- Uddannelsessamarbejdet er udbytterigt for begge parter. Der udveksles viden, den kulturelle dialog styrkes, og der opstår nye muligheder for fælles forskningsprojekter.

Efter den officielle velkomst på Princess Nora bint Abdulrahman University i dag deltog Prinsessen i en forelæsning og hilste på både studerende og medarbejdere. Derefter fik Prinsessen og delegationen fra SDU fremvist campus, der ligger som en grøn oase på kanten til den arabiske ørken. 

Under besøget blev også det fremtidige samarbejde mellem Syddansk Universitet og den saudiarabiske undervisningssektor diskuteret. Ud over undervisning af studerende står SDU i dag også for oplæring af undervisere, så universitetet i Riyadh med tiden kan overtage de to treårige bacheloruddannelser.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Læs mere om Syddansk Universitet.

Læs mere om H.K.H. Prinsesse Marie

PRESSEFOTOS

Billeder fra besøget kan downloades til redaktionel omtale af besøget ved at klikke på nedenstående links:

 

H.K.H. Prinsesse Marie ved ankomsten til PNU 
H.K.H. Prinsesse Marie holder tale på PNU
H.K.H. Prinsesse Marie foran et mosaikmotiv på PNU
H.K.H. Prinsesse Marie møder tandlægestuderende på PNU
H.K.H. Prinsesse Marie foran PNU's bibliotek

Syddansk Universitet skal krediteres ved brug.