H.K.H. Prinsesse Marie optages i Christian Den Fjerdes Laug

Foto: Steen Brogaard

H.K.H. Prinsesse Marie optages lørdag den 18. april 2015 i Christian Den Fjerdes Laug i Jens Bangs Stenhus, Aalborg.

Christian Den Fjerdes Laug blev stiftet den 16. december 1942 i Duus’ Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus, Aalborg, i forbindelse med besættelsen under 2. verdenskrig. Da de tyske soldater ofte besøgte vinkælderen, blev Lauget stiftet for at skabe et fristed for byens borgere, og vinkælderen erklæredes for et klublokale, hvortil kun medlemmer af Lauget havde adgang.

Efter besættelsen fortsatte Lauget på opfordring fra Aalborgs bystyre for at kunne give byens særlige gæster en speciel form for velkomst. Samtidig blev det muligt at andre end danskere også kunne optages som medlemmer.
 

Optagelsesceremonien omfatter alle nye medlemmer og gennemføres omkring et stort egetræsbord, hvor oldermanden og stolsbrødrene leder den traditionsrige ceremoni. Forud for optagelsen finder en spadseretur rundt om huset sted. 

Regentparret og D.K.H. Kronprinsen og Prins Joachim er optaget under den traditionelle ceremoni i Duus´ Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus og herefter udnævnt til Æresmedlemmer i Christian Den Fjerdes Laug i Aalborg.

Yderligere oplysninger