H.M. Dronningens 81-års fødselsdag

Igen i år bliver Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag den 16. april markeret anderledes end normalt. Dronningen vil lige som sidste år tilbringe dagen på Fredensborg Slot, hvor fødselsdagen fejres privat.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Da Hendes Majestæt Dronningen for snart et år siden fyldte 80 år, blev dagen anderledes end planlagt. I lyset af situationen med COVID-19 i det danske samfund blev den runde fødselsdag fejret på Fredensborg Slot med digitale lykønskninger fra ind- og udland, fællessang og Majestætens tale til befolkningen om aftenen. Et år senere gør situationen med COVID-19 fortsat, at Dronningens fødselsdag må markeres anderledes, end hvad der er tradition for. Majestæten og den kongelige familie vil således heller ikke i år komme ud på balkonen under vagtskiftet på Amalienborg klokken 12.00. I stedet fejrer Dronningen dagen privat på Fredensborg Slot.  

Det vil dog stadig være muligt at sende Dronningen en fødselsdagshilsen på Kongehusets digitale platforme. Om morgenen den 16. april oprettes en digital gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside, hvor det er muligt at fremsende en personlig lykønskning til Dronningen. Det vil som følge af den fortsatte udbredelse af COVID-19 ikke være muligt at møde fysisk op i Det Gule Palæ ved Amalienborg for at skrive en hilsen til Majestæten. Fødselsdagen markeres dagen igennem på Kongehusets sociale medier og hjemmeside.