Indvielse af Nationalt Center for Immunterapi

H.K.H. Kronprinsessen deltager den 18. august 2017 ved indvielsen af Nationalt Center for Immunterapi på Herlev Hospital.

Arkivfoto: H.K.H. Kronprinsessen overrakte Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017 til Inge Marie Svane. Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix ©

Formålet med centeret er at sikre, at patienter i hele landet tilbydes den nyeste immunterapibehandling samt at styrke dansk forskning på området. Behandling med immunterapi bruges primært til modermærkekræft. I immunterapien benyttes patientens eget immunsystem til at bekæmpe kræften.

Under besøget vil Kronprinsessen overvære oplæg ved professor Inge Marie Svane og få præsenteret det nye forsknings- og behandlingscenter. Kronprinsessen vil efterfølgende blive vist rundt på centeret og blandt andet få mulighed for at hilse på en patient, der er i immunterapibehandling.

Kronprinsessen overrakte i februar Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017 til netop Inge Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, som modtog prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter.