Indvielse af ny udstillingsbygning på Moesgaard Museum

Moesgaard Museums nye udstillingsbygning.
Moesgaard Museums nye udstillingsbygning. Foto: Christian Klindt Sølbeck, Polfoto

Fredag den 10. oktober 2014 er H.M. Dronningen til stede ved den officielle indvielse af ny udstillingsbygning på Moesgaard Museum ved Aarhus.

Den nye udstillingsbygning er 15.000 kvadratmeter stor og huser blandt andet nye arkæologiske og etnografiske udstillinger, møde- og konferencelokaler samt særudstillingslokaler. I museets arkæologiske udstillinger er der mulighed for at opleve en samling af anatomisk korrekte rekonstruktioner af menneskearter samt se disse menneskerarter i dramatiserede fortællinger i deres oprindelige miljø via interaktive kikkerter. Rekonstruktionerne er skabt ud fra knoglefund fra forskellige steder i verden.

Den nye bygning indeholder desuden udstillinger med nogle af de bedst bevarede mennesker fra bronzealderen fundet i Borum Eshøj ved Aarhus, mens udstillingen ”De Dødes Liv” viser, hvordan forskellige kulturer lever videre med deres afdøde slægtninge, eksemplificeret ved blandt andet genbegravelser i Uganda.

Dronningen er protektor for Moesgaard Museum, som fremover vil gå under navnet MoMu. Dronningen er til stede ved den officielle åbning kl. 14.00, hvor der vil være omvisning i den nye udstillingsbygning.

Yderligere information

Læs mere om H.M. Dronningen.

Læs mere om Moesgaard Museum.