Indvielse af det nye Kolding Sygehus

H.K.H. Kronprinsen forestår i dag den 24. november indvielsen af det nye Kolding Sygehus.

Nyt Kolding Sygehus Foto: Charlotte Dahl, Kolding Sygehus ©

I 2010 tog man det første spadestik til det nye Kolding Sygehus, som nu er blevet udvidet med 33.500 m2. Der er blandt andet en seksetagers sengeafdeling bygget oven på det eksisterende sygehus med solceller på taget og udsigt over Kolding Fjord, en ny fælles akutmodtagelse, en ny hovedindgang, nyt kapel og et nyt mor-barn-center.

Dertil kommer en renovering og ombygning af en stor del af det eksisterende sygehus, hvor blandt andet operationsgangen og røntgenafdelingen har fået mere plads.

Kronprinsen vil forestå den officielle indvielse og derefter blive vist rundt i den nye akutmodtagelse, operationsgangen og sengeafdelingen. Kronprinsen vil blandt andet se, hvordan sygehuset tager imod traumepatienter, og hilse på indlagte patienter.

Kolding Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt, som i øvrigt består af Vejle Sygehus, Give Sygehus, Middelfart Sygehus og frem til udgangen af 2016 også Fredericia Sygehus, som flytter til sygehusene i Vejle og Kolding fra det nyt år. Dermed er det nye Kolding Sygehus akutsygehus for 300.000 borgere i trekantsområdet.