Kongehusets digitale julekalender 2023 - "Jul bag slottets vinduer"

December står for døren, og igen i år præsenterer Kongehusets en digital julekalender.

Julen i Kongehuset er fyldt med traditioner. Både hos den kongelige familie og blandt Hoffets ansatte. Fra den 1. december og frem til juleaften bliver der på Kongehusets digitale platforme fortalt små historier om, hvad der foregår af julehygge og -forberedelser bag slottets vinduer i december måned. 

Det er ottende gang, at Kongehuset præsenterer en digital julekalender. Traditionen begyndte i 2016, hvor Hendes Majestæt Dronningen helt særligt åbnede for den kongelige families private fotoarkiv og viste 24 julebilleder fra den kongelige families jul gennem tiden. Året efter fremviste Dronningen hver dag i december sit private julepynt fra Marselisborg Slot, og fra 2018-2021 blev der fortalt eventyr om Dronningens hjemmelavede papnissefamilie, der rejste rundt på de kongelige slotte, i Rigsfællesskabet og gennem Kongerækken. Sidste år blev der – ligesom denne jul – fortalt små julefortællinger om jul i Kongehuset. 

Den digitale julekalender kan følges hver dag på Kongehusets sociale medier samt på en temaside på Kongehusets hjemmeside. Julekalenderens første låge åbnes i morgen den 1. december kl. 7.00.