Kongeskibet Dannebrogs sommertogt i maj 2019

Når Kongeskibet Dannebrog stævner ud på årets første sommertogt, vil det være med besøg i henholdsvis Køge Kommune den 28. - 29. maj og i Nyborg Kommune den 31. maj.

Kongeskibet Dannebrog Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix ©

Hendes Majestæt Dronningens årlige sommertogt er en tradition, der går tilbage til Christian 10. Som den første regent gjorde Kongen dengang årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program. Traditionen er siden videreført af Frederik 9. og Dronningen, der begge har lagt vægt på at bruge Kongeskibet Dannebrog til at være i kontakt med alle dele af riget. 

Det 78,43 meter lange Kongeskib har med sine snart 90 år på søen besøgt hovedparten af havnene i Danmark, Grønland og Færøerne samt havne i Middelhavet, Caribien og på USA’s østkyst. Kongeskibet Dannebrog blev bygget på Orlogsværftet i København som afløser for det tidligere kongeskib, hjuldamperen Dannebrog. Skibet blev søsat i 1931 og taget i brug i 1932. Kongeskibet har siden dengang tjent som officiel og privat residens for regenten og medlemmerne af den kongelige familie. Kongeskibet tager også del i farvandsovervågning og søredningstjeneste, når skibet er til søs.


Den 28.-29. maj
Dronningen besøger Køge Kommune


Den 31. maj
Dronningen besøger Nyborg Kommune