Kronprinsparret på erhvervsfremstød til Frankrig

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen vil den 7.-8. oktober 2019 stå i spidsen, når en større dansk erhvervsdelegation gennemfører erhvervsfremstød i Paris. Fremstødet gennemføres under overskriften ”Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid”.

Kronprinsparret vil under fremstødet deltage i åbningen af en erhvervskonference, seminarer og besøg til større franske virksomheder og hospitaler. Deres Kongelige Højheder vil endvidere være værter ved en officiel middag med blandt andre gæster fra danske og franske virksomheder og organisationer.

Formålet med besøget er at styrke relationerne mellem Danmark og Frankrig og understøtte danske virksomheders vækst og position på det franske marked.

Frankrig er verdens sjette største økonomi. Danmark og Frankrig har meget tætte relationer og et omfattende samarbejde på en række områder inden for politik, kultur, samhandel og investeringer.

Frankrig er en vigtig handelspartner for Danmark, og i 2018 udgjorde landet det ottendestørste eksportmarked for danske varer og services.

Erhvervsfremstødet har desuden til formål at fokusere på sundhed, bæredygtighed (særligt energi og byer) og dansk livsstil og inkludere danske virksomheder med særlige kompetencer inden for ældrepleje, life science og ”smart hospitals”, energi-effektivitet og vedvarende energi, bæredygtige byer samt dansk livsstil.

Erhvervsfremstødets målsætning er at skabe en platform for konkrete fremtidige samarbejder, der vil udvikle og tilpasse bæredygtige og innovative løsninger på fælles udfordringer. Programmet omfatter blandt andet afholdelsen af seminarer om vindenergi-investeringer, byudvikling, opnåelse af Verdensmålene (SDG), sundhed samt virksomhedsbesøg til nogle af Frankrigs største virksomheder, og til hospitaler og infrastrukturprojekter, der matcher danske kompetencer.