Kronprinsparret på officielt besøg i Sydkorea

I Sydkoreas hovedstad Seoul vil Kronprinsparret den 20.-22. maj 2019 repræsentere Danmark på et officielt besøg, der skal skabe synlighed omkring dansk teknologi og kvalitetsprodukter. Derudover vil Deres Kongelige Højheder under besøget deltage i fejringen af 60-års jubilæet for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea.

Når Kronprinsparret til maj aflægger besøg i millionbyen Seoul vil det være sammen med en større dansk erhvervsdelegation, der i Sydkorea ønsker at søge nye markedsmuligheder og promovere avancerede danske teknologier og produkter. Deres Kongelige Højheder vil sammen med danske virksomheder deltage i en erhvervskonference og flere seminarer og virksomhedsbesøg, hvor bæredygtig energi og byudvikling, sundheds- og velfærdsteknologi samt fødevarer og livsstil er i fokus. Formålet med det officielle besøg er at styrke forbindelserne og det strategiske partnerskab mellem de to lande og skabe synlighed omkring danske virksomheders samarbejdsmuligheder og positioner i Sydkorea.

Besøget vil også have et kulturelt aspekt, da det i år er 60 år siden, at Danmark og Sydkorea indledte diplomatiske forbindelser. I Seoul vil Kronprinsparret derfor deltage i en række kulturelle arrangementer, der skal være med til at fremme kulturforbindelserne mellem de to lande.

Kronprinsessen er protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår 2019, og i den anledning var Hendes Kongelige Højhed til stede, da kulturåret officielt blev skudt i gang på Kunsthal Aarhus i januar. Kulturåret er en del af den asiatiske kulturindsats, som Det Internationale Kulturpanel har fokus på fra 2017 til 2020. I Sydkorea er indsatsen især koncentreret om musik, billedkunst, kunsthåndværk og design, scenekunst, film, litteratur og museumssamarbejder.

Det er anden gang, at Kronprinsparret er på officielt besøg i Sydkorea. Sidste gang var i 2012, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen blandt andet var med til at åbne det danske bidrag ved verdensudstillingen EXPO 2012.