Kronprinsparret til stede ved lancering af udvekslingsprogram for studerende

Kronprinsparret med de fem australske studerende, kulturminster Marianne Jelved og direktør for Operahuset Louise Herron.
Kronprinsparret med de fem australske studerende, kulturminster Marianne Jelved og direktør for Operahuset Louise Herron. Foto: Lisbeth Grosmann, Bikubenfonden

I anledning af Operahuset i Sydneys 40-års jubilæum deltog Kronprinsparret fredag den 25. oktober i lanceringen af udvekslingsprogrammet ”MADE by the Opera House” og åbningen af arkitektursymposiet ”Architecture makes the City” som led i det danske kulturfremstød.

H.K.H. Kronprinsen holdt tale i forbindelse med den officielle lancering af udvekslingsprogrammet ”MADE by the Opera House” og åbning af arkitektursymposiet ”Architecture makes the City” i forlængelse af blandt andre den danske kulturminister Marianne Jelved og direktør for Operahuset Louise Herron.

I sin tale sagde Kronprinsen bl.a.:
"MADE-udvekslingsprogrammet kommer til at udgøre en vigtig platform for tværfagligt samspil mellem studerende inden for arkitektur, design og ingeniørvidenskab. En platform, der kan være med til at materialisere storslåede drømme, og som samtidig understreger de gode relationer mellem vore to lande."

Ved arrangementet mødtes Kronprinsparret også med de fem første australske studerende, der skal deltage i udvekslingsprogrammet.

”MADE by the Opera House” er et tværfagligt samarbejde for danske og australske arkitekt-, ingeniør- og designstuderende. I de kommende ti år vil i alt 100 studerende få mulighed for at deltage i programmet, som har til formål at fremme det internationale samarbejde samt de kulturelle forbindelser.

 

Arkitektursymposiet ”Architecture makes the City” er et endags-diskussionsforum, hvor danske og australske arkitekter får lejlighed til at diskutere fremtidige udfordringer i forhold til byudvikling og ny arkitektur.

Kulturfremstødet i Sydney involverer en række initiativer, der sætter fokus på design og arkitektur. Foruden ovenstående initiativer deltager to danske skoleklasser i en live-transmitteret tur gennem Operahuset med en australsk guide som led i undervisningsforløbet "Discover the House", der har til formål at formidle arkitektur i børnehøjde.

Yderligere oplysninger Presseinformation.

Venligst gå til Presse.