Kronprinsparrets Priser 2020 holdes i Randers

Når Kronprinsparret hædrer markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde, kommer det i år til at foregå lørdag den 31. oktober på Musik- og teaterhuset Værket i Randers. Showet produceres i samarbejde med DR og sendes direkte på DR1 kl. 21.00.

Foto: Bikubenfonden ©

Kronprinsparrets Priser afholdes hvert år i skiftende danske byer, og i år vil Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen indtage scenen på Værket i Randers, når der sættes fokus på ekstraordinære præstationer inden for kunst, kultur og socialt arbejde.

Musik- og teaterhuset Værket, der lægger scene til Kronprinsparrets Priser 2020, har til huse i Randers’ tidligere elværk, der siden 1990 har lagt scene til store oplevelser inden for alt fra ballet over skuespil til rytmiske koncerter og comedy.

Kronprinsparrets Priser 2020 bliver en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser. Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris bliver først afsløret under showet den 31. oktober, mens de to Stjernedryspriser er blevet offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende ekstraordinære præstationer inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kr. og et kalejdoskop skabt af kunstner Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kr.