Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2018

I dag blev årets modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser offentliggjort.

Annika Berg og Fundamentet modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2018. Foto: Bikubenfonden ©

Der bliver sat fokus på filmkunst og socialt arbejde, når Kronprinsparrets Priser 2018 uddeles i Musikkens Hus i Aalborg lørdag den 24. november. Her vil filminstruktøren Annika Berg og den sociale organisation Fundamentet få overrakt de to Stjernedryspriser.

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser har hidtil været givet til yngre kunstnere med et særligt talent. Det gør den ene Stjernedryspris fortsat, mens den anden fra i år vil blive givet til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. Således bliver Kronprinsparrets Priser fremover fordelt ligeligt mellem det kulturelle og det sociale felt. Begge modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser modtager 100.000 kr.

Filminstruktør Annika Berg
Annika Berg modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sine visuelle filmperler, der rummer masser af farve, kraft og kant. Hun modtager blandt andet prisen, fordi hun viser, at ungdomsfilmen stadig er relevant, når bare den skabes på de unges præmisser, og fordi hun bringer ny energi til dansk film med sine værker.

Annika Berg er uddannet fra den Danske Filmskole i 2015.

Fundamentet
Fundamentet i Aarhus modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres engagerede indsats for udsatte. De modtager blandt andet prisen for deres evne til at skabe trygge og tillidsfulde rammer for alle, og fordi de insisterer på at tage udgangspunkt i det enkelte menneske.

Organisationen arbejder blandt andet med problematikker som ensomhed, angst, gæld, misbrug og sorg.

Annika Berg og Fundamentet får overrakt Stjernedryspriserne ved Kronprinsparrets Priser lørdag den 24. november i Musikkens Hus i Aalborg. Prisuddelingen sendes direkte på DR1 kl. 21.00.