Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2022

Organisationen Social Sundhed og cellist og komponist Josefine Opsahl modtager Kronprinsparrets Stjernedryspriser. Priserne overrækkes på lørdag den 5. november, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Ringsted Kongrescenter.

Foto: Bikubenfonden/Rasmus Sigvaldi ©️

Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner, som har vist mod til at gå nye veje inden for sit kunstneriske felt og til en nytænkende aktør inden for socialt arbejde.

Social Sundhed og Josefine Opsahl
Organisationen Social Sundhed modtager Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres arbejde med at styrke evnen til at tage hånd om egen sundhed hos mennesker i udsatte livssituationer. Indsatsen varetages af frivillige sundhedsfaglige studerende, som samtidig modtager et professionelt uddannelsesforløb. Indsatsen er dermed både til gavn for det enkelte menneske og for de sundhedsfaglige studerende.

Social Sundhed er en landsdækkende NGO, hvor frivillige sundhedsfaglige studerende ledsager og støtter mennesker i sårbare og udsatte livssituationer til deres aftaler i sundhedsvæsenet.

Komponist og cellist Josefine Opsahl modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for sin nysgerrige og grænsesøgende tilgang til musikken og for at præsentere den klassiske musik på nye, inspirerende måder.

Josefine Opsahl er uddannet klassisk cellist og komponist. Hun arbejder med at udforske, udvide og bryde med afgrænsningen mellem genrer, blandt andet i spændingsfeltet mellem den klassiske lyd og et elektronisk lydunivers.

Sammen med prisen får de to modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser også hver 100.000 kr. Kronprinsparrets Priser sendes live kl. 21.00 på DR1 og DRTV.