Legatoverrækkelse fra Crown Prince Frederik Fund

H.K.H. Kronprinsen forestod den 2. juni 2020 legatoverrækkelse fra Crown Prince Frederik Fund. Overrækkelsen fandt sted i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som Kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University i Boston, USA. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University. Fonden uddeler legater til non-degree studier og en Mid-Career Master.

I år overrakte Kronprinsen et legat til Huy Cuong Huynh, der læser statskundskab på Københavns Universitet. Han har en bachelorgrad i medicin fra Københavns Universitet og har tidligere studeret i Californien. Huy Cuong Huynh nærer stor interesse for den danske sundhedssektor og er co-founder af og bestyrelsesmedlem i Stetoskopet, som er en podcast med 3.000 lyttere.

Fonden har desuden uddelt et legat til en Mid-Career Master til Thor Sommerstrand, der dog er blevet nødt til at udsœtte sine studier på John F. Kennedy School of Government et år, idet FN har bedt ham om at fortsœtte som Chief for Observer Group Golan i lyset af situationen med udbredelsen af coronavirus.