Legatoverrækkelse fra Crown Prince Frederik Fund

Den 7. juni 2021 overrakte H.K.H. Kronprinsen legater fra Crown Prince Frederik Fund.

H.K.H. Kronprinsen og legatmodtager Thor Sommerstrand. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som Kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University i Boston, USA. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University. Fonden uddeler årligt legater til non-degree studier og en Mid-Career Master.

Sidste år fik Thor Sommerstrand tildelt et legat til en Mid-Career Master, men måtte grundet situationen vedrørende COVID-19 udsætte sine studier på John F. Kennedy School of Government et år. Ved dagens legatoverrækkelse i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg overrakte Kronprinsen legatet til Thor Sommerstrand, som siden 2019 har været udsendt for FN som Chief of ”Observer Group Golan, United Nations Truce Supervision Organization” i Syrien.

Det er i år 28. gang, at Kronprinsen overrækker legater fra Crown Prince Frederik Fund, og gennem tiden har mere end 45 ansøgere fået tildelt et legat. Dette års legatmodtagere, Leise Sandemann og Sarah Frandsen, bor begge i udlandet og kunne på grund af situationen vedrørende COVID-19 derfor ikke være til stede ved legatoverrækkelsen. De to legatmodtagere vil få overrakt legatet ved en anden lejlighed.

Om årets legatmodtagere:
Leise Sandemann har en bachelorgrad fra University College i London og begyndte sin karriere hos McKinsey & Company, hvor hendes første opgave involverede at hjælpe et stort oliefirma med at forme en strategi for nye ”grønne” muligheder. I dag arbejder Leise Sandemann i McKinsey’s non-profit organization som gruppeleder for et projekt i Indonesien, der vedrører implementering af bedre løsninger for håndtering af affald.

Sarah Frandsen tog sin barchelorgrad på Copenhagen Business School (CBS) og arbejdede derefter hos McKinsey & Company, hvor hun fokuserede på både danske og udenlandske projekter. Sarah Frandsen blev siden optaget på MBA/MPA-uddannelsen på Stanford Business School i Californien og Harvard Kennedy School og har gennem sit arbejde opbygget en stærk interesse i ligestilling og socialt ansvar.