Legatoverrækkelse fra Crown Prince Frederik Fund 2024

Hvert år inden sommerferien uddeler H.M. Kongen legater fra Crown Prince Frederik Fund. I år fandt legatoverrækkelsen sted for 30. gang.

Foto: Kongehuset ©

Den 3. juni 2024 uddelte Kongen årets legater fra Crown Prince Frederik Fund til Emil Sondaj Hansen og Clara Siboni Lund, der skal studere på John F. Kennedy School of Government på Harvard University.

Overrækkelsen fandt sted i Christians VII’s Palæ på Amalienborg, hvor Kongen holdt tale inden overrækkelse af de to legater.

I forbindelse med legatuddelingen var der også indlæg fra Cecilia Lonning-Skovgaard på vegne af tidligere legatmodtagere. Herudover talte centerleder og professor Lotte Bøgh Andersen fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse om Visiting Fellow-programmet, mens professor Hannah Bowles fra Harvard Kennedy School holdt tale om betydningen af samspillet mellem god forskning og praktik. 

De årlige fondsuddelinger fra Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som Kongen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University i Boston, USA. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til studier ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University. Fonden uddeler årligt legater til non-degree studier, kandidatgrader i offentlig politik og administration og en Mid-Career Master.

Foto: Kongehuset ©
Foto: Kongehuset ©

Om årets legatmodtagere
Emil Sondaj Hansen har læst en bachelor i Human, Social and Political Science samt en ét-årig kandidat i Politics and International Studies på University of Cambridge. Han arbejder i dag med energi og klimapolitik på Den Danske Ambassade i Berlin.

På Harvard Kennedy School håber Emil Sondaj Hansen at få større indsigt i internationale klimapartnerskaber og i de geopolitiske aspekter af den globale grønne omstilling.

Clara Siboni Lund er adjunkt ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, hvor hun forsker og underviser i offentlig ledelse. Hun er uddannet fra Institut for Statskundskab og har sin ph.d. fra samme sted.

Som visiting scholar på Harvard University ser Clara Siboni Lund frem til at få indblik i det stærke forskningsmiljø med fokus på offentlig styring og ledelse.   

Foto: Kongehuset ©