Legatuddeling fra Crown Prince Frederik Fund

Den 13. juni 2016 overrakte H.K.H. Kronprinsen for 23. gang legater fra Crown Prince Frederik Fund. Legatoverrækkelsen fandt sted i Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg.

Foto: Jens Astrup, Scanpix ©

Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard. Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som Kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under Kronprinsens studier ved Harvard University.

I år modtog følgende et legat fra Crown Prince Frederik Fund:

Sara Rendtorff-Smith (født den 7.10.1982) er bosiddende i New York, USA, og ansat som Programansvarlig hos Civil Affairs, UN DPKO. Hun har en kandidatgrad i Statskundskab, og er uddannet både fra Københavns Universitet (Bachelor), New York University (Master) og American University i Cairo (Certificate i Advanced Arabic). 

I sit nuværende job arbejder Sara Rendtorff-Smith som fredsmægler og rådgiver i konfliktforebyggelse og fredsbevarende operationer hos FN i Department of Peacekeeping Operations (DPKO). Her fungerer hun som rådgiver for ledelsen af DPKO i udarbejdelse af freds- og sikkerhedsprioriteter med blandt andet fokus på  beskyttelse af civilbefolkningen, fredsmægling og opbygning af civile samfund. Hun har opbygget konkret erfaring med hele forløb fra planlægning af missioner, op-start, overdragelse af ansvar til de lokale myndigheder, samt evaluering af missionens effektivitet og overordnede betydning for FNs fredsmissioner. Hun har arbejdet i flere forskellige konfliktområder i verden. 

Sara Rendtorff-Smith er optaget på Harvard Kennedy School – John F Kennedy School of Governments Midcareer Master in Public Administration. Hendes nuværende arbejdsprojekter for FN afsluttes i sommeren 2016. Derfor ønsker hun netop nu med opholdet på Harvard at supplere de konkrete erfaringer, hun har fra arbejdet med konfliktløsning og opbygning af civile samfund med yderligere teori. Hun glæder sig til det internationale akademiske miljø med ledende undervisere og til frugtbare diskussioner med engagerede medstuderende med stor faglig viden.

Nicholas Allan Butts (født 20. juli 1989) har sin bachelor fra Københavns Universitet og er i øjeblikket i gang med en dobbelt master grad i Statskundskab fra London School of Economics og Peking Universitet. 

Han er optaget for ”non-degree” studier på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government og har et ønske om i fremtiden at bruge sine uddannelser fra flere lande og den erfaring, han har med sig herfra til at arbejde med at skabe større forståelse og samarbejde mellem Øst og Vest. Selv om han ser sig selv arbejde internationalt i fremtiden, er han overbevist om, at det netop på den måde vil være muligt også at fremme Danmarks interesser.

Vilhelm Vig Nielsen (født d. 4. april 1992) læser statskundskab på Københavns Universitet, hvor han er i gang med sin master, som forventes afsluttet i 2017. 

Han har brugt en del af sine yngre år på professionel fodbold med ungdomskampe mange steder i verden (FC fodbold Akademi/DBU). Igennem sine studier har han haft forskellige studiejobs, bl.a. i Udenrigsministeriet, og  været aktiv i forskellige studenterorganisationer. Han har på Statskundskab været med til at grundlægge en organisation med det formål at få statskundskabsstuderende til at læse litteratur og ikke kun artikler. Selv har han skrevet en del artikler til dagspressen.

Vilhelm Vig Nielsen er specielt interesseret i udviklingen af offentlige institutioner og samspillet med den private sektor imod et bedre samfund og det er den interesse, han forventer at få mulighed for at styrke på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government. Her er han optaget til at læse ”non-degree”.