Legatuddeling fra Crown Prince Frederik Fund

H.K.H. Kronprinsen forestod den 18. maj 2018 legatoverrækkelse fra Crown Prince Frederik Fund. Legatoverrækkelsen fandt sted i Alexandersalen på Christiansborg Slot.

H.K.H. Kronprinsen og de to legatmodtagere Sara Normann Thordsen og Jakob Ullegård. Foto: Tariq Mikkel Khan, Ritzau Scanpix ©

Crown Prince Frederik Fund kan i år fejre 25-års jubilæum, og i den anledning forestod Kronprinsen i dag en overrækkelse af legatet. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University, USA.

Crown Prince Frederik Fund er en folkegave, som Kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University. Det var i forbindelse med sit studie på Aarhus Universitet, at Kronprinsen i 1992-1993 læste statskundskab ved Harvard University. Her tog Kronprinsen fortrinsvis sine fag på J.F. Kennedy School of Government, hvor afdelingen for statskundskab og internationale politik ligger.

Kronprinsen har gennem tiden uddelt legater til mere end 45 ansøgere fra Crown Prince Frederik Fund. Fonden uddeler legater til non-degree studier og en Mid-Career Master. 

I år modtog følgende et legat fra Crown Prince Frederik Fund:

Sara Normann Thordsen er ansat som analytiker i Forsvaret. Sara er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2009. Sara Thordsen har været ansat inden for Forsvarsministeriets område siden 2011, hvor hun har haft ansvar for at udarbejde analyser om forhold i Afrika og Mellemøsten til brug for danske myndigheder og beslutningstagere. 

Gennem sine forskellige stillinger har Sara Thordsen arbejdet med en række højt-prioriterede emner inden for dansk sikkerheds- og forsvarspolitik. 

Sara Thordsen er optaget på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Governments Mid-Career Master i Public Administration. Under sit ophold på Harvard Kennedy School vil hun især fokusere på fag inden for blandt andet ledelse og økonomi samt international politik og sikkerhed. 

Jakob Ullegård arbejder som direktør i Danske Rederier. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har siden arbejdet med politisk interessevaretagelse en række steder. Hans professionelle karriere startede i partisekretariatet for Venstre på Christiansborg og har siden ledt ham til en bred vifte af sektorer gennem ansættelser i TDC, Landbrug & Fødevarer, Forsvarsministeriet, Dansk Energi og seneste rederierne. 

Jakob Ullegård har af flere omgange boet i USA, både som High School Student og som studerende i Illinois efter endt tjeneste som værnepligtig sergent i hæren. Han modtog Crown Prince Frederiks Fund-legatet i 2001 som en del af sin uddannelse i statskundskab og tilbragte derefter et år som Non-Degree-Student på Harvard Kennedy School.