Med danske veteraner i Australien

Fra den 21.-26. oktober besøger H.K.H. Kronprinsen multisportseventet Invictus Games i Sydney, Australien, hvor Hans Kongelige Højhed vil besøge de 25 deltagende danske veteraner.

Foto: Team Invictus Games Denmark ©

Når Invictus Games gennemføres i den australske by Sydney i slutningen af oktober 2018, vil Danmark være repræsenteret med 25 veteraner. Her skal de dyste i disciplinerne siddende volleyball, svømning, bueskydning, roning, cykling, atletik, powerlifting, driving challenge og sejlads, og undervejs blive fulgt af Kronprinsen, der er til stede i Sydney under det meste af eventet.

Idéen bag Invictus Games er at hædre sårede veteraner og takke for deres indsats for deres land. På de otte dage, som multisportseventet varer, vil 500 deltagere fra 18 lande deltage. I det danske Invictus Games-program er der derudover et særligt fokus på den personlig udvikling, der skal ses som et bidrag til den allerede igangværende rehabilitering, de er i gang med. Kronprinsen har fulgt veteranernes arbejde over et stykke tid. Senest besøgte Hans Kongelige Højhed de danske deltagere på deres træningssamling i august 2018. Her fulgte Kronprinsen deltagerenes træning i de ni discipliner, som Danmark deltager i, samt deres sideløbende genoptræning.

Udover at besøge Invictus Games vil Kronprinsen også deltage i fejringen af Sydney Opera House’s 45-års jubilæum.

De første Invictus Games blev afholdt i London i 2014. Efterfølgende har multisportseventet fundet sted i Orlando, USA, i 2016 og Toronto, Canada, i 2017. I 2020 vil Invictus Games blive afholdt i Haag, Nederlandene.