Modtagelse af Gråsten Ringriderforenings optog

Søndag den 15. juli 2018 modtager Kronprinsfamilien Gråsten Ringriderforenings optog på Graasten Slot.

Foto: Torben Eskerod, Slots- og Kulturstyrelsen ©

Gråsten Ringriderforenings årlige optog begynder ved Gråsten Rideskole og afsluttes ved Ringriderpladsen, hvor der dystes i den traditionelle ringridning. Undervejs lægger optoget, som består af ca. 300 ryttere og mere end 100 børn på cykler, vejen forbi Graasten Slot, hvor Kronprinsfamilien vil modtage og hilse på de mange deltagende.

Siden Kong Frederik 9. og Dronning Ingrid i 1935 modtog Graasten Slot i bryllupsgave, har slottet fungeret som sommerbolig for den kongelige familie. Lige så længe har det været en tradition, at Gråsten Ringriderforening i forbindelse med det årlige optog passerer Gråsten Slot og hilser på den kongelige familie.  

Gråsten Ringridning finder hvert år sted den tredje weekend i juli og er en fest, der strækker sig over flere dage. Ringridning er en tradition, som stammer fra middelalderens ridderturneringer. Ringridning sker til hest, hvor rytteren med sin lanse skal spidde en metalring, der er ophængt mellem to standere. De mange deltagere dyster om at få flest ringe og dermed vinde konkurrencen.