Modtagere af Kronprinsparrets Priser 2017

Kronprinsparret uddelte den 25. november Kronprinsparrets Priser 2017 i Jysk Musikteater i Silkeborg.

Kronprinsparrets Priser gives til ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde.

Kronprinsparrets Sociale Pris 2017 gik til organisationen DIGNITY, der arbejder med at give herboende torturofre og deres familier en værdig tilværelse i Danmark. Kronprinsparrets Kulturpris 2017 gik til samplere og komponister Martin Højland og Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole. Og Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til henholdsvis beklædningsdesigner Cecilie Bahnsen og podcasten Third Ear ved Tim Hinman og Krister Moltzen.

Kronprinsparrets Sociale Pris
Organisationen DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur modtog Kronprinsparrets Sociale Pris 2017. Organisationen arbejder med at give herboende torturofre og deres familier en værdig tilværelse i Danmark. Desuden arbejder DIGNITY for at forebygge tortur på internationalt plan, og organisationen er en global drivkraft i udviklingen af ny viden om tortur og dens følger. Med prisen fulgte 500.000 kr.

Kronprinsparrets Kulturpris 
Det blev Den Sorte Skole, der modtog Kronprinsparrets Kulturpris 2017. Den Sorte Skole er navnet på en moderne komponist-duo bestående af Martin Højland og Simon Dokkedal. I snart 15 år har de skabt musik bestående af brudstykker af allerede eksisterende musik sat sammen på nye måder. Arbejdsmetoden er sampling, og deres værker består af elementer fra både verdensmusik, populærmusik, avantgarde, electronica, klassisk musik og støjmusik på tværs af landegrænser, tidsperioder og musikgenrer. Den Sorte Skole er særligt kendte for deres live-optrædener. Med prisen fulgte 500.000 kr.

Kronprinsparrets Stjernedryspriser
Modtagerne af Kronprinsparrets Stjernedryspriser 2017 blev offentliggjort den 19. november. Ved prisuddelingen i Jysk Musikteater modtog de deres priser på 50.000 kroner hver.

Beklædningsdesigner Cecilie Bahnsen modtog prisen for blandt andet sin designforståede. Cecilie Bahnsens kollektioner er kendetegnet ved et feminint udtryk og en interesse for kunsthåndværk med brug af traditionelle teknikker som kviltning, patchwork og broderi samt et fokus på kombination af materialer.

Podcasten Third Ear ved Tim Hinman og Krister Moltzen modtog Kronprinsparrets Stjernedryspris for deres nyskabende og medrivende lydproduktioner, der er en blanding af underfundige historier, dokumentar og lydkollager.