Modtagere af Kronprinsparrets Priser 2019

Kronprinsparret uddelte den 2. november Kronprinsparrets Priser 2019 i ODEON i Odense.

I år blev Kronprinsparrets Priser uddelt i ODEON i Odense. Priserne hædrer ekstraordinære indsatser og præstationer inden for kunst og kultur samt socialt arbejde. 

Kronprinsparrets Sociale Pris gik til den sociale indsats Bydelsmødre, mens operasangerinden Elsa Dreisig modtog Kronprinsparrets Kulturpris. Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til sangskriver og sangerinde Jada samt den socialøkonomiske virksomhed FRAK.

Kronprinsparrets Kulturpris 
Operasangerinden Elsa Dreisig modtog Kronprinsparrets Kulturpris ledsaget af følgende ord fra H.K.H. Kronprinsen: 

”Når Elsa Dreisig udfolder sit sangtalent, rammer hendes vokal publikum med en renhed, der både vidner om sanselig melankoli, kunstnerisk overskud og alsidighed.” 

Elsa Dreisig færdes i en række af verdens førende opera- og koncerthuse, hvor hun blandt andet medvirker som Pamina i Tryllefløjten og Musetta i La Bohème. 

Kronprinsparrets Sociale Pris
Kronprinsparrets Sociale Pris gives til den sociale indsats Bydelsmødre, ”fordi de hver dag er med til at løfte og styrke minoritetskvinder og fordi den måde, de griber udfordringer an på, både er vellykket og nytænkende,” sagde H.K.H. Kronprinsessen.

Bydelsmødre drives af Fonden for Socialt Ansvar og har eksisteret siden 2011. Indsatsens målgruppe er primært isolerede kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som har brug for viden om det samfund, de lever i. Bydelsmødrene, der selv primært har etnisk minoritetsbaggrund, giver den information og støtte, kvinderne har brug for. 

Kronprinsparrets Stjernedryspriser
Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gives hvert år til en kunstner med et særligt talent og en nytænkende aktør inden for socialt arbejde. 

Sangerinde og sangskriver Jada, eller Emilie Molsted Nørgaard, modtager Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris for at have udvist mod til at gå nye og kompromisløse veje. I forbindelse med prisoverrækkelsen sagde Kronprinsessen følgende:

”Som lytter lukker Jada os ind i et univers, der tillader mod og styrke, men også sårbarhed og skrøbelighed.”

Prisen for det sociale arbejde blev i år uddelt til den socialøkonomiske virksomhed FRAK med af følgende ord fra Kronprinsen: 

”FRAK skaber en afgørende bro til nye netværk, som leder de unge på en positiv vej ind i voksenlivet.”

462 unge fra udsatte boligområder i København har siden 2014 været tilknyttet FRAK, som hjælper de unge ind i et arbejdsfællesskab, hvor de løser store og små opgaver for FRAKs kunder.