Nissernes forunderlige rejse gennem Danmark

Fra den 1. december og frem til juleaften er det igen i år muligt at følge med i en julekalender på Kongehusets Instagramprofil, som Hendes Majestæt Dronningen står bag. I år er det et gensyn med Dronningens lille nissefamilie, som Hendes Majestæt introducerede sidste år.

I en skuffe på Hendes Majestæt Dronningens modtagelsesværelse på Amalienborg ligger et særligt kort. Det er ”Nissernes Danmarkskort”, hvorpå seks røde krydser viser, hvor julestemning findes, hvis den af en eller anden årsag ikke opstår af sig selv i december. Kortet vogtes af Dronningens lille nissefamilie, og heldigvis er det mange år siden, at nisserne har været nødt til at tage kortet i brug. Også i år finder Dronningen kortet og nisserne frem, når kalenderen tager hul på den tolvte måned. Men i år er der noget, som ikke er, som det plejer at være.  

I 24 dage frem til juleaften kan man på Kongehusets Instagram følge med i nissernes julerejse gennem Danmark. Den forunderlige rejse fører nisserne forbi hemmelige, ukendte og eventyrlige kroge af de kongelige slotte, og samtidig støder nisserne i deres søgen efter julestemningen på fortællinger om alt fra eventyrdigteren H.C. Andersen og Christian 4. til Dronningens bedsteforældre, Christian 10. og Dronning Alexandrine.  

Det er Dronningen, der for fjerde år i træk står bag en julekalender på Kongehusets Instagramprofil. Første låge åbnes på søndag den 1. december.