Nordisk Råds session 2021

I forbindelse med at Danmark har præsidentskabet for Nordisk Råd i 2021, deltager den kongelige familie i en række arrangementer under rådets 73. session, som finder sted i København fra den 1.-4. november.

Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix ©

Nordisk Råd er et samarbejdsorgan for de fem nordiske parlamenter i Danmark, Finland, Sverige Norge og Island og de tre selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland. Rådet ledes af et præsidie, der samles til to årlige møder og en årlig session, hvor de nordiske parlamentarikere tager beslutninger om forhold, som man ønsker, at de nordiske regeringer skal finde løsninger på. Præsidentskabet roterer mellem landene, og i 2021 er det Bertel Haarder, der er rådets præsident.

H.M. Dronningen afholder i den forbindelse den 3. november 2021 reception for Nordisk Råds medlemmer samt nordiske statsministre og parlamentsformænd i Alexandersalen i De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Tidligere på dagen vil Dronningen modtage NATO’s generalsekretær, der skal være gæstetaler ved rådets session i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Aftenen før overværer Kronprinsparret Nordisk Råds Prisuddelinger i Skuespilhuset. De fem priser, der hver er på 350.000 danske kroner, uddeles årligt i forbindelse med Nordisk Råds session, og H.K.H. Kronprinsessen vil under showet overrække Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris.