Ny portrætudstilling om H.M. Kongen

Fra den 22. marts 2024 kan publikum på Amalienborgmuseet komme helt tæt på H.M. Kongens gallauniform fra Søværnet, på Kongens første skoletaske, på hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland og på den tunge bjælke Maren, som Hans Majestæt skulle grave sig ud under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen.

Foto: Kongernes Samling ©

Disse er blandt de genstande, som sammen med portrætmalerier, fotografier og video udgør udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen”. Udstillingen, som vises i anledning af det historiske tronskifte den 14. januar, fortæller om de begivenheder og beslutninger, der har været med til at forme Kongens liv og person.

Udstillingen vises fra 22. marts til 8. september 2024 på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg. Når udstillingen lukker på Amalienborgmuseet, rejser den videre til Koldinghus, som også er en del af Kongernes Samling. Udstillingen kan ses på Koldinghus fra 11. oktober 2024 til 21. april 2025.

Kongernes Samling inkluderer Rosenborg, Amalienborg og Koldinghus og råder over en samling af genstande, dragter og skatte fra Christian 4.s regeringstid frem til i dag.