Nyt grønlandsk frimærke i anledning af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag

I Grønland bliver H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag den 15. oktober 2023 markeret med udgivelsen af et nyt frimærke.

Frimærket udgives af det grønlandske postvæsen og teleselskab, Tusass, som har en lang tradition for at markere Kongehusets særlige begivenheder med et frimærke. 

Den traditionelle hvide anorak, som Prins Christian bærer på fotoet, udgør overdelen af den mandlige udgave af den grønlandske nationaldragt. Prins Christian far, H.K.H. Kronprinsen, hans farfar, Prins Henrik, og hans oldefar, Frederik 9., har alle båret den grønlandske anorak under deres besøg i Grønland samt på en række historiske frimærker.

Prins Christian er senest afbilledet på et grønlandsk frimærke i 2016, hvor et frimærke med foto af Kronprinsparret og deres fire børn med grønlandske nationaldragter blev udgivet i anledning af Kronprinsparrets kobberbryllup. 

Billedet, som danner motiv for frimærket, er taget af fotograf Franne Voigt. Frimærket udgives både i helark og miniark og kan købes fra den 16. oktober 2023.