Overrækkelse af Dronning Ingrids Forskerpris 2016

H.M. Dronningen uddelte onsdag den 12. oktober Dronning Ingrids Forskerpris 2016 til professor, dr. med. Lars Arendt-Nielsen.

H.M. Dronningen overrækker Dronning Ingrids Forskerpris 2016 til professor, dr. med. Lars Arendt-Nielsen. Foto: Scanpix ©

Prisen gives årligt den 12. oktober på Den Internationale Gigtdag til en forsker, der gennem sit videnskabelige arbejde er med til at skabe bedre muligheder for forebyggelsen og behandlingen af gigt. Med prisen følger 100.000 kroner til forskning.

Professor, dr. med. Lars Arendt-Nielsen ved Aalborg Universitet modtog prisen for sin forskning i smerte. Lars Arendt-Nielsen er i år udnævnt som præsident for Det Internationale Ledsmerteår 2016. På Aalborg Universitet har Lars Arendt-Nielsen etableret et af verdens mest avancerede smerteforskningscentre, hvor der udvikles  metoder til at måle smerte.

Dronning Ingrids Forskerpris blev oprettet i 1978 i forbindelse med Dronningen 25-års jubilæum som protektor for Gigtforeningen. Sidenhen har Dronningen overtaget sin mors protektion i Gigtforeningen og uddeler derfor også forskerprisen.