P4G-topmøde i København

Fredag den 19. oktober 2018 er H.M. Dronningen vært ved et taffel på Christiansborg Slot i anledning af P4G-topmødet i København. Ved taflet deltager Kronprinsparret samt stats- og regeringschefer, ministre og ledende erhvervsfolk.

Riddersalen. Foto: SLKS ©

P4G-topmødet den 19.-20. oktober 2018 er det første af sin slags og har til formål at bidrage til indfrielsen af FN’s Verdensmål samt klimamålsætningerne i Parisaftalen. Repræsentanter for 47 lande deltager i topmødet, der har fokus på udviklingen af offentligt-private partnerskaber, hvis arbejdsområder skal afhjælpe madspild, vandmangel, plastik- og luftforurening.

I anledning af topmødet har Hendes Majestæt inviteret til taffel i Riddersalen på Christiansborg Slot med deltagelse af Kronprinsparret samt stats- og regeringschefer, ministre og ledende erhvervsfolk. Ved taflet vil gæsterne ankomme til Drabantsalen, hvorefter de bevæger sig ad Kongetrappen til Fløjlsgemakket, hvor Dronningen og Kronprinsparret vil tage imod.

Efter præsentationen fortsætter gæsterne ind i Riddersalen som er det største af De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Rummet har et omløbende galleri og væggene er udsmykket med billedhugger Bjørn Nørgaards 17 gobeliner, hvis motiver er fra 1000 års Danmarkshistorie. I loftet er der indfældet Kræsten Iversens tre store malerier, der symboliserer den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt.

Foruden taflet deltager Kronprinsparret i P4G Award Ceremony, der finder sted i DR Koncerthuset på topmødets anden dag, lørdag den 20. oktober 2018. Ved P4G Award Ceremony bliver de P4G-partnerskaber som vil modtage støtte og facilitering udråbt sammen med vinderen af prisen P4G Partnership Award. H.K.H. Kronprinsessen vil holde tale og overrække prisen. Forud for ceremonien deltager Kronprinsparret i en frokost.