Pantomimeteatrets nye påfugle-fortæppe designet af H.M. Dronning Margrethe

Pantomimeteatret i Tivoli fylder 150 år, og i denne anledning får teatret et nyt påfugle-fortæppe, som Hendes Majestæt Dronning Margrethe har designet.

Foto: Kongehuset ©

Pantomimeteatret er internationalt berømmet for sit særlige fortæppe formet som en påfugls hale og er formentlig det eneste teater i verden, hvor tæppet går ned, når det ”går op”. Påfuglens hale er lavet af en særligt holdbar type lærred, der er skræddersyet og håndmalet efter Dronning Margrethes tegninger og anvisninger. 

Pantomimeteatret blev opført i 1874 efter tegning af arkitekterne Vilhelm Dahlerup og Ove Petersen samtidigt med, at arkitektparret færdiggjorde Det Kongelige Teater.

Det nye påfuglefortæppe afsløres den 8. maj 2024, og i forbindelse med dagens nyhed udtaler Dronning Margrethe:

“Siden jeg som barn første gang var i Tivoli og oplevede Pantomimen, har jeg været betaget af påfugletæppet. Selve idéen bag et sådant tæppe er både forunderlig og eventyrlig, og det har derfor været en spændende opgave at give et opdateret bud på påfugletæppet. Jeg er gået til opgaven med en stor respekt for den oprindelige og originale ide, og om det er lykkedes, må andre bedømme. Det har i hvert fald været en inspirerende og sjov opgave, og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat.”

Foto er en skitse til detalje på det nye påfuglefortæppe tegnet af Dronning Margrethe i 2024.