Program for besøg i Canada

Den 3.-4. marts 2019 besøger H.K.H. Kronprinsen Canada for at stå i spidsen for et dansk-grønlandsk erhvervsfremstød.

Kronprinsen besøger den canadiske storby Toronto den 3.-4. marts 2019. Hans Kongelige Højhed vil blandt andet deltage i åbningen af ”Greenland Day”, der sætter fokus på Grønlands ekstraordinære geologiske og mineralske potentiale.

Herudover vil Kronprinsen besøge en af verdens førende internationale minekonferencer, Prospectors and Developers Association of Canada (PDAC), hvor mere end 30 danske og grønlandske virksomheder deltager. Kronprinsen deltager desuden i en række arrangementer med fokus på byudvikling og arkitektur. Hans Kongelige Højhed ledsages blandt andre af Naalakkersuisoq for råstoffer og arbejdsmarked Erik Jensen og den danske minister for energi, forsyning og klima Lars Christian Lilleholt.

Program

Søndag den 3. marts

Åbning af ”Greenland Delegation Programme”
Kl. 9.00

Kronprinsen deltager i åbningen af ”Greenland Delegation Programme” på Det Kongelige Danske Konsulat i Toronto, hvor Hans Kongelige Højhed modtages af generalkonsul Niels Tanderup Kristensen. Ved åbningen bliver den samlede delegation budt velkommen til Toronto og til PDAC og overværer et seminar med talere fra den canadiske mineindustri. Kronprinsen holder tale i forbindelse med åbningen. 

Frokost
Kl. 12.00

Kronprinsen deltager i en frokost med den grønlandske regering som vært.

Åbning af den dansk-grønlandske stand på PDAC messen
Kl. 14.00

Kronprinsen deltager i åbningen af den dansk-grønlandske stand på PDAC messen, hvor Hans Kongelige Højhed introduceres til danske og grønlandske virksomheder og deltager i en rundvisning.  

Møde med Lieutenant Governor
Kl. 15.30

Kronprinsen deltager i møde med Lieutenant Governor, H.M. Dronning Elizabeth af Storbritanniens repræsentant i provinsen Ontario, Elizabeth Dowdeswell.

Middag for den dansk-grønlandske delegation
Kl. 19.00

Kronprinsen deltager i en velkomstmiddag for den dansk-grønlandske delegation.

Mandag den 4. marts

Åbning af Greenland Day
Kl. 9.00

Kronprinsen deltager i åbningen af ”Greenland Day”, der sætter fokus på Grønlands ekstraordinære geologiske og mineralske potentiale. Ved åbningen holder Hans Konglige Højhed tale. 

Åbning af ”Open Architecture Exhibition”
Kl. 10.30

Kronprinsen deltager i åbningen af udstillingen "Open Architecture Exhibition", der præsenterer innovative løsninger inden for bymæssig udvikling og arkitektur. Udstillingen er lavet i samarbejde med arkitektfirmaet 3XN og to lokale ejendomsudviklingsselskaber, Hines og Tridel. I forbindelse med åbningen deltager Hans Kongelige Højhed i en rundvisning. 

Frokost
Kl. 12.00

Kronprinsen deltager i "Architecture and Developers" frokost. 

Åbning af arkitekturseminar
Kl. 14.00

Kronprinsen deltager i åbningen af seminaret "SAMARBEJDE:PARTNERSHIP Denmark & Canada’s path to Innovative Cities" i Design Exchange. Formålet med seminaret er at skabe en dybere forståelse for, hvordan danske arkitektvirksomheder i partnerskab med virksomheder i Toronto kan imødekomme de udfordringer, som byen står over for. Ved ankomsten modtages Kronprinsen af generalkonsulen og formand for Design Exchanges bestyrelse Christopher Wein. Kronprinsen holder en velkomsttale ved åbningen.

”Denmark/Greenland in Canada"-reception
Kl. 18.00

Kronprinsen deltager i receptionen "Denmark/Greenland in Canada" og mødes med grønlandske virksomheder.