Program for besøg i Finland

H.K.H. Kronprinsessen deltager i erhvervsbesøg i Finland den 13.-14. september 2018 sammen med en større dansk erhvervsdelegation.

Parlamentsbygningen i Helsinki Foto: Joanna Moorhouse / Eduskunta ©

I Finland vil H.K.H. Kronprinsessen sammen med en større dansk erhvervsdelegation stå i spidsen for et erhvervs- og kulturfremstød, der har fokus på den maritime industri, urban solutions samt det nordiske køkken.

Besøget gennemføres som en del af de aktiviteter, der markerer, at de diplomatiske forbindelser med Finland og Danmark kan fejre 100 år. Samtidig har besøget til formål at styrke det kommercielle samarbejde mellem de to nordiske lande.

Første del af besøget vil finde sted i hovedstaden Helsinki, hvor der vil være fokus på byudvikling og samarbejde mellem danske og finske virksomheder om grønne innovative byløsninger. Anden del af besøget finder sted i byen Turku på den finske vestkyst, der er højborg for den maritime industri. 

Program

Torsdag den 13. september
Ankomst til rådhuset i Helsinki
Kl. 10.15

H.K.H. Kronprinsessen besøger torsdag den 13. september Helsinki. Kronprinsessen deltager i en officiel velkomst på rådhuset, hvor Helsinki by er vært. Ved ankomsten modtages Hendes Kongelige Højhed af blandt andre Helsinkis borgmester Jan Vapaavuori.

Urban Solutions in the Nordic area
Kl. 10.30

H.K.H. Kronprinsessen deltager i konferencen ”Urban Solutions in the Nordic area”. Urbanisering er et fokusområde i Finland, eftersom landets større byer er hurtigt voksende. Formålet med konferencen er udforskning og vidensdeling af muligheder inden for arkitektur, teknik, byggematerialer og løsninger indenfor energieffektivitet og digitalisering. Borgmesteren Jan Vapaavuori og assisterende borgmester Anni Sinnemäki er værter ved arrangementet.

Møde med danske virksomheder
Kl. 11.55

H.K.H. Kronprinsessen vil under konferencen ”Urban Solutions in the Nordic area” deltage i en netværksbegivenhed, hvor danske og finske virksomheder har mulighed for at skabe kontakt. Under arrangementet vil Hendes Kongelige Højhed møde danske virksomheder, heriblandt Grundfos, ROCKWOOL og C.F. Møller Architects.

Frokost i parlamentet
Kl. 12.30

H.K.H. Kronprinsessen deltager i en frokost i parlamentet med parlamentsformand Paula Risikko som vært. Repræsentanter fra det finske parlament og formændene for Miljøudvalget vil desuden deltage i frokosten sammen med den finsk-danske parlamentariske venskabsgruppe og Fremtidens Komité.

Konference i Stora Enso Hovedkvarter
Kl. 13.55

H.K.H. Kronprinsessen deltager i en konference i virksomheden Stora Enso, der er leverandør af vedvarende løsninger inden for emballage, biomaterialer, træ og papir. Konferencen vil have fokus på videndeling om bygning med træ og bæredygtig bioøkonomi. Hendes Kongelige Højhed vil blive vist rundt i virksomheden og blandt andet introduceres for virksomhedens produkter og bygningens arkitektur.

New Nordic Food
Kl. 15.15

H.K.H. Kronprinsessen deltager i netværksbegivenheden New Nordic Food, hvor dansk mad og drikkevarer udstilles til potentielle finske kunder. Hendes Kongelige Højhed vil blandt andre møde danske virksomheder indenfor ny nordisk cousine og overvære et madlavningsshow med den finske kok Tomi Björck.

Officiel middag
Kl. 18.50

H.K.H. Kronprinsessen deltager i en officiel middag i Finlandia Hall. Den officielle middag fejrer de 100-års diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Finland. Både danske og finske virksomheder og organisationer vil deltage sammen med blandt andre repræsentanter fra regeringen.

Fredag den 14. september i Turku
Ankomst til krydstogtskibet Mein Schiff 2
Kl. 11.15

H.K.H. Kronprinsessen besøger fredag den 14. september Turku. Kronprinsessen vil sammen med danske virksomheder besøge det finske krydstogtsskibsbyggeri Meyer Turku. Hendes Kongelige Højhed vil deltage i en rundvisning på værftet med direktør for Meyer Turku, Jan Meyer, og efterfølgende se krydstogtskibet Mein Schiff 2.

Officiel velkomst i Forum Marinum
Kl. 12.45

H.K.H. Kronprinsessen deltager i en officiel velkomst i Forum Marinum. Ved ankomsten modtages Hendes Kongelige Højhed af Turkus borgmester Minna Arve. Efterfølgende vil Hendes Kongelige Højhed placere en Æresplade foran Forum Marinum. Derpå deltager Kronprinsessen i en frokost med blandt andre Finlands udenrigs- og udviklingsminister Anne-Mari Virolainen, Forum Marinums administrerende direktør Tapio Maijala og Turku Science Park LTD’s administrerende direktør Niko Kyynäräinen.

Møde med danske virksomheder i Forum Marinum
Kl. 14.00

H.K.H. Kronprinsessen ledsages af Turkus borgmester Minna Arve og Forum Marinums direktør Tapio Marijala til Ruuma Auditorium i Forum Marinum. Undervejs møder Kronprinsessen danske virksomheder såsom Kvadrat Nordhavn, DBI og Svend Frederiksen Maskinfabrik.

Besøg ved Finland Swan Vessel
Kl. 15.15

H.K.H. Kronprinsessen besøger museumsskibet Suomen Joutsen/Swan of Finland. Skibet blev bygget i 1902 og havde først franske og senere tyske ejere, før den finske regering erhvervede skibet i 1930. I Finland tjente skibet først som skoleskib til Finlands Navy og senere som stationær sømandsskole til den finske handelsflåde. Under besøget vil Kronprinsessen blive introduceret til skibets historie og deltage i en rundvisning.