Program for besøg i Japan

Danmark og Japan fejrer i år 150-året for de diplomatiske forbindelser, og den 8.- 12. oktober vil Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen stå i spidsen for et erhvervs- og kulturfremstød i landet.

Kronprinsparret. Foto: Franne Voigt ©

På kulturdelen er fokus på Danmark, dansk livsstil og design, og på erhvervsdelen, hvor 55 danske virksomheder deltager, ligger fokusområderne der, hvor Danmark står stærkt – på sundhed, fødevarer og design.

Program


Søndag den 8. oktober

Tokyo

Kronprinsparrets fælles program

Denmark Festival & Walkathon
Kl. 13.15

D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen deltager i ’Denmark Festival & Walkathon’, der er arrangeret i samarbejde mellem ECCO Japan og Novo Nordisk. Ved arrangementet vil Kronprinsparret blandt andet deltage i det 5,7 km lange Walkathon, og derudover vil Kronprinsparret i løbet af eftermiddagen møde festivalens danske virksomheder samt slutteligt overrække Walkathon velgørenhedsdonationer til to NGO’er.
Festivalen sætter fokus på Danmark og dansk livsstil og fejrer samtidig 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

Middag på den danske ambassade
Kl. 18.00

H.E. Ambassadør Freddy Svane og fru Lise Frederiksen er værter ved en middag på den danske ambassade i Tokyo. Ved arrangementet vil Kronprinsparret få lejlighed til at se den nyligt opsatte kunst i ambassaden, der er udlånt af Statens Kunstfond.

Mandag den 9. oktober

Kanazawa

Kronprinsparrets fælles program

Frokost
Kl. 11.25

Kanazawa City vil ved viceborgmester Mr. Daizo Hosoda være værter ved en frokost på restaurant Tsubajin og byde Kronprinsparret velkommen.

Guidet tur gennem Kenrokuen
Kl. 12.35

Kronprinsparret deltager i en guidet tur gennem Kenrokuen, der er en af Japans tre anlægshaver. På den guidede tur vil Kronprinsparret se de mest ikoniske dele af haven såsom Japans ældste springvand og den berømte tobenede stenlanterne.

Besøg på udstillingen ”Everyday Life – Signs of Awareness”
Kl. 13.30

Kronprinsparret besøger udstillingen ”Everyday Life – Signs of Awareness” på 21st Century Museum for Contemporary Art. Ved besøget vil Kronprinsparret blive vist rundt på udstillingen og få mulighed for at tale med udvalgte danske og japanske designere. Kronprinsparret deltager i den efterfølgende prisoverrækkelsesceremoni, hvor Kronprinsen vil holde tale og overrække fem rejselegater til japanske kunstnere, der skal studere i Danmark. Udstillingen ”Everyday Life – Signs of Awareness” hylder danske og japanske håndværkstraditioner og udstiller mere end 130 danske designobjekter skabt af både danske og japanske designere.

Tirsdag den 10. oktober

Kronprinsens program

Besøg ved Higashi-Matsushima
Kronprinsen besøgte senest Higashi-Matsushima i 2011 efter tsunamien.

Besøg på Naruse Oka grundskole
Kl. 10.25

Kronprinsen ankommer til Naruse Oka grundskole og møder nogle af de samme børn som ved sit besøg i 2011. Formålet med besøget er at styrke forholdet mellem Higashi-Matsushima og Danmark, og på førstehånd se hvordan donationer og moralsk støtte givet i 2011 har hjulpet byen med at genvinde styrke efter jordskælvet og den efterfølgende tsunami fredag den 11. marts 2011.

Besøg på ”Denmark Calligraphy”-udstilling
Kl. 12.00

Kronprinsen besøger den dansktematiserede kalligrafiudstilling på det nyligt opførte Nobiru Citizen Center. Her vil Kronprinsen møde gruppen ”Stichgirls”, som praktiserer dansk broderi for velgørende formål.

Besøg i Earthquake Memorial Park
Kl. 12.30

Kronprinsen besøger ”Earthquake Memorial Park” og mindes ofrene for jordskælvet 11. marts 2011. Parken er stadig under opbygning, og Kronprinsen vil modtage en kort status på projektet.

Funabashi

Kronprinsessens program

Besøg i Funabashi Andersen Park
Kl. 10.05

Kronprinsessen besøger Funabashi Andersen Park og modtages ved ankomsten af Funabashis borgmester Mr. Toru Matsudo.

Besøg ved Nordic Fair og Eventyrpavillonen
Kl. 10.30

Kronprinsessen besøger Nordic Fair i H.C. Andersen Park, som er et arrangement inspireret af det traditionelle danske julemarked. Her vil Kronprinsessen blandt andet sammen med Funabashis borgmester plante et træ og efterfølgende besøge Eventyrpavillonen og se statuen af H.C. Andersen.

Besøg ved Children’s Museum
Kl. 11.10

Kronprinsessen besøger Children’s Museum og ser nebuta, som er en stor papirlanterne formgivet som Rasmus Klumps skib. Kunstneren Mr. Shunichi Kitamura vil efterfølgende præsentere værket.

Frokost
Kl. 12.00

Funabashis borgmester Mr. Toru Matsudo er vært ved en frokost i spisesalen på Children’s Museum.

Tokyo

Kronprinsparrets fælles program

Besøg ved Japans Nationale Arkiv
Kl. 17.00

Kronprinsparret besøger Japans Nationale Arkiv for at se udstillingen ”Japan and Denmark: Valuable Records of the Historical Relation”, som er skabt i samarbejde med Danmarks Rigsarkiv. Udstillingen består af mere end 80 værdifulde dokumenter og historisk bevarede materialer, der alle dokumenterer de 150-årige diplomatiske relationer mellem Danmark og Japan. Blandt andet dokumenteres det første kongelige besøg mellem de to nationer i 1886, hvor Prins Fushimi besøgte Danmark.

Ved besøget vil Hans Kejserlige Højhed Japans Kronprins og Japans og Danmarks udenrigsministre deltage.

Onsdag den 11. oktober

Tokyo

Kronprinsparrets fælles program

Officiel åbning af erhvervsfremstød
Kl. 10.00

55 danske virksomheder deltager i erhvervsfremstødet i Tokyo. Sidste år blev der fra danske virksomheder eksporteret for 22 mia. kroner til Japan, og fokusområderne på erhvervsfremstødet vil være på nogle af de områder, hvor Danmark står stærkt - sundhed, fødevarer og design.

Kronprinsparret deltager i den officielle åbning på Hotel Gajoen, Tokyo, hvor Kronprinsen vil holde tale. Formålet med åbningen er at byde velkommen til den danske erhvervsdelegation og skabe opmærksomhed omkring de stærke bånd, der historisk set knytter Danmark og Japan sammen, både forretningsmæssigt og kulturelt.   

Kronprinsens program

Global Food Market and Consumer Trends Seminar
Kl. 10.40

Kronprinsen deltager sammen med ambassadøren i seminaret ”Global Food Market and Consumer Trends Seminar”. Seminaret vil fokusere på de seneste udviklinger herunder frihandelsaftalen mellem EU og Japan.

Kronprinsessens program

The Design Lounge
Kl. 10.30

Kronprinsessen deltager i åbningen af ”The Design Lounge”, hvor 17 udstillende danske designvirksomheder vil fremvise deres designs med det formål at skabe opmærksomhed herom i Japan.

Danish Design DNA: Towards a New Leadership Model
Kl. 11.05

Kronprinsessen er til stede ved arrangementet ”Danish Design DNA: Towards a New Leadership Model”. Ved seminaret vil blandt andre direktør fra Danish Design Center Christian Bason give sit perspektiv på de udfordringer, som virksomheder står over for i dag.

Kronprinsparrets fælles program

Frokost på Kejserpaladset
Kl. 12.00

Kronprinsparret deltager i frokost, hvor Deres Majestæter Japans Kejser og Kejserinde er værter.

Erhvervsfrokost
Kl. 13.40

Kronprinsparret deltager i erhvervsfrokost med det formål at fejre den forretningsmæssige succes mellem Danmark og Japan. Kronprinsparret vil ligeledes overvære en underskriftsceremoni mellem ni danske virksomheder og deres japanske samarbejdspartnere.

Kronprinsens program

Leo Pharma Open Innovation
Kl. 15.15
Kronprinsen deltager i ”Leo Pharma Open Innovation” arrangement, hvor Leo Pharma A/S introducerer deres forskning og udvikling inden for feltet åben innovation.

Kronprinsessens program

Besøg i mødeområde
Kl. 15.15

Kronprinsessen besøger mødeområdet og danske virksomheders stande.

Kronprinsparrets fælles program

Erhvervssreception
Kl. 18.30

Ambassadør Freddy Svane er vært ved en erhvervsreception i ambassadørboligen, hvor Kronprinsparret vil deltage. Ved receptionen vil den danske forretningsdelegation og japanske nøglepersoner være til stede med det formål at styrke kommunikationen mellem de to lande.

Middag hos Deres Kejserlige Højheder Japans Kronprins og Kronprinsesse
Kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i en middag hos Japans Kronprinspar i Togu Palads.

Torsdag den 12. oktober

Tokyo

Kronprinsparrets fælles program

Fødevare- og livsstilsarrangement
Kl. 10.00

Kronprinsparret deltager i et fødevare- og livsstilsarrangement i den danske ambassadørresidens i Japan. Her fremviser danske virksomheder deres produkter og giver japanske medier et indblik i danske madtraditioner, borddækning og møbeldesign.

Besøg på Funabashi grundskole
Kl. 12.00

Kronprinsparret besøger den offentlige Funabashi grundskole og ser, hvordan skolen med succes anvender LEGO’s programmerings program ”We Do” som et aktivt læringsredskab. Formålet med at anvende LEGO i undervisningen er at sikre en aktiv læring gennem dialog, diskussion og præsentation.

Kronprinsens program

Besøg hos Kewpie Corporation
Kl. 13.45

Kronprinsen besøger Kewpie Corporation og bliver ved besøget introduceret til produktionen af udvalgte japanske fødevarer. Ved besøget vil Kronprinsen blandt også indvie en ny produktionslinje. Besøget har desuden til formål at hylde de stærke bånd mellem japansk og dansk landbrug og fødevareproduktion samt at styrke partnerskabet mellem Kewpie Corporation, som er en af Japans største fødevareproducenter, og den danske virksomhed Sanovo Technology Group.

Besøg hos ”National Center for Child Health and Development”
Kl. 14.45

Kronprinsen besøger ”National Center for Child Health and Development” (NCCHD), der er Japans største børnehospital med ca. 700 sengepladser. Under besøget vil Kronprinsen blandt andet besøge hospitalets skole for langtidsindlagte børn, besigtige faciliteterne for handikappede børn samt tilbringe tid sammen med børn, der er indlagt på hospitalet.

Formålet med besøget er at give den deltagende forretningsdelegation et indblik i det japanske sundhedsvæsen og åbne op for nye samarbejdsmuligheder mellem danske og japanske virksomheder inden for området.  

Kronprinsessens program

Design Walk
Kl. 13.30

Kronprinsessen deltager i ”Design Walk” og besøger her danske virksomheder i Tokyo. Kronprinsessen vil blandt andet aflægge Fritz Hansen, ECCO, Georg Jensen og Royal Copenhagen et besøg.

Kronprinsparrets fælles program

Officiel fejring af 150-års jubilæet
Kl. 18.00

150-års jubilæet markerer underskrivelsen af aftalen om venskab, handel og navigation fra 1867 og er i løbet af året blevet fejret ved kulturelle begivenheder i både Japan og Danmark.  Kronprinsparret deltager i den officielle fejring af 150-års jubilæet for de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark ved en reception på Hotel Gajoen. Ved receptionen vil foruden Kronprinsparret også være deltagelse af blandt andre Japans Kronprins samt repræsentanter fra den japanske regering og danske virksomheder i Japan.

Officiel middag
Kl. 19.30

Som afslutning deltager Kronprinsparret i den officielle middag for at fejre de gensidige relationer mellem Danmark og Japan. Til middagen vil den danske delegation have mulighed for at invitere udvalgte forretningsforbindelser og skabe forbindelse mellem danske og potentielle japanske samarbejdspartnere.