Program for besøg i Kina

Den 26.-28. september 2018 besøger H.K.H. Kronprinsen Kina i forbindelse med Beijing Design Week.

Beijing, Kina Foto: Jason Lee, Ritzau Scanpix ©

Kronprinsen besøger Kinas hovedstad Beijing den 26.-28. september 2018. Hans Kongelige Højhed vil blandt andet deltage i åbningen af Københavns Kommunes udstilling på Beijing Design Week, der gennemføres som led i Københavns partnerskab med Beijing.

Københavns Kommunes udstilling på Beijing Design Week har fokus på dansk livsstil og bliver med deltagelse af førende danske virksomheder. Temaerne spænder fra sundhed, fødevarer og design til grønt byggeri.

Program

Onsdag den 26. september

Besøg hos danske udstillere på ”Living is Giving”
Kl. 16.30

Kronprinsen besøger onsdag den 26. september Københavns Kommunes gæsteudstilling ”Living is Giving” ved Beijing Design Week. Hans Kongelige Højhed vil her blive modtaget af blandt andre Danmarks ambassadør i Kina H.E. A. Carsten Damsgaard, overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, og kulturminister Mette Bock. Forud for den officielle åbning vil Kronprinsen deltage i en omvisning i udstillingen og møde de 21 danske udstillere.

Officiel åbning af udstillingen ”Living is Giving”
Kl. 18.00

Kronprinsen deltager i den officielle åbning af udstillingen ”Living is Giving” og får i denne forbindelse en introduktion til udstillingens koncept.  

Koncert med Den Sorte Skole
Kl. 20.30

Kronprinsen overværer en koncert med den københavnerbaserede gruppe Den Sorte Skole. Den Sorte Skole er en komponist-duo bestående af Martin Højland og Simon Dokkedal. I 2017 modtog duoen Kronprinsparrets Kulturpris.

Torsdag den 27. september

Rundvisning i kunstdistrikt 798
Kl. 10.30

Kronprinsen deltager i en rundvisning i kunstdistrikt 798 og besøger her udvalgte gallerier. Kunstdistriktet ligger i Beijings Chaoyang distrikt og består af en række 60 år gamle nedlagte våben- og elektronikfabrikker, som i dag danner rammen for områdets kunstnermiljø. Der er mere end 80 gallerier og udstillingssteder.

Hans Kongelige Højhed vil blandt andet besøge Galleri Faurschou, der er danskejet. Galleriet har fokus på samtidskunst og har tidligere haft soloudstillinger af blandt andre Louise Bourgeois og Ai Weiwei.

Deltagelse i ”Living is Giving” symposiet
Kl. 11.30

Kronprinsen deltager i Københavns Kommunes symposium ”Living is Giving”. Her vil Hans Kongelige Højhed overvære en debat om skabelsen af bedre trivsel i byer med deltagelse af blandt andre Københavns overborgmester, Frank Jensen, og viceborgmester for Beijing, Sui Zhenjiang. 

Besøg hos ”Bite of Denmark” virksomheder og frokost
Kl. 12.00

Kronprinsen hilser på de fem danske fødevarevirksomheder i udstillingen ”Bite of Denmark”, heriblandt Danish Crown, Arla og Dueholm. Efterfølgende deltager Hans Kongelige Højhed i en frokost, der er inspireret af ny nordisk madtradition.

Besøg hos virksomhedsrepræsentanter i det grønne spor
Kl. 12.30

Det grønne konferencespor ved Beijing Design Week sætter fokus på Danmark og danske erfaringer med de mange facetter af bæredygtig byudvikling. Kronprinsen mødes med repræsentanter fra blandt andet de danske virksomheder Hempel, Rockwool og Danfoss, som vil fortælle om deres deltagelse ved Beijing Design Week og deres øvrige aktiviteter i Kina.

Overværelse af signeringsceremoni med Jacob Jensen Design
Kl. 12.40

Kronprinsen deltager i fejringen af en samarbejdsaftale mellem Jacob Jensen Design og den kinesiske virksomhed CGE omkring etableringen af et joint venture i Kina. Hans Kongelige Højhed introduceres her til formålet med deres samarbejdsaftale, hvorefter de to virksomhedsledere underskriver et ”Memorandum of Understanding” under Kronprinsens overværelse.

Besøg hos virksomhedsrepræsentanter fra sundhedssektoren
Kl. 12.50

Kronprinsen møder repræsentanter fra danske virksomheder, der deltager som en del af i sundhedssporet ved Beijing Design Week. Sundhedssporet ved Beijing Design Week omfatter en række forskellige aktiviteter, heriblandt sportsaktiviteter med fokus på mulighederne for at holde sig aktiv i byrummet. Kronprinsen får en introduktion til virksomhedernes aktiviteter og baggrunden for deres deltagelse i Beijing Design Week.

Besøg hos Beijing Foreign Studies University
Kl. 14.00

Kronprinsen besøger Beijing Foreign Studies University i anledning af 10-års jubilæet for dansk sprogundervisning og indvielsen af Center for Danske Studier. Hans Kongelige Højhed modtages af universitetspræsident Peng Long, som fortæller om det danske forskningscenters fremtidsplaner. Efterfølgende overværer Kronprinsen den formelle indvielse af det nye center.

Møde med kinesiske regeringsrepræsentanter
Kl. 15.10

Kronprinsen deltager i et møde med vicepræsident Wang Qishan. Foruden Kronprinsen deltager kulturministeren og den danske ambassadør i Kina også i mødet.

Besøg ved kunstinstallationer
Kl. 18.30

Kronprinsen aflægger besøg ved to kunstinstallationer i Beijing, som er skabt på stedet af de danske kunstnere Karoline H. Larsen og Thomas Dambo. CEO for Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø Hansen, byder velkommen, hvorefter de to kunstnere introducerer værkerne.

Ny Nordisk Middag
Kl. 19.00

Kronprinsen deltager i Ny Nordisk Middag med Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen som værter. Middagen finder sted på Botanica, der er en kombineret café og restaurant beliggende i kunstdistrikt 798. Middagen er en markering af ny nordisk gastronomi overfor danske og kinesiske gæster og samarbejdspartnere.

Fredag den 28. september

Deltagelse i ”Staying Healthy in an Urban Environment”
Kl. 8.45

Kronprinsen deltager i arrangementet ”Staying Healthy in an Urban Environment”, som har fokus på danske initiativer, der har til formål at forbedre den generelle sundhed. Kronprinsen introduceres til en række danske projekter, der hjælper både børn og voksne med at holde sig sunde i bymiljøet.

Deltagelse i konferencen ”Organic Living”
Kl. 11.45

Kronprinsen deltager i konferencen ”Organic Living”, der har fokus på økologi i Danmark og Kina, herunder forskellene i forbrug af økologiske fødevarer og udviklingen af forbrugernes syn på økologi. I forbindelse med arrangementet vil Hans Kongelige Højhed forestå lanceringen af Arlas økologiske produkter til gravide og ammende mødre.

Frokostreception hos den danske ambassadør i Kina
Kl. 12.00

Kronprinsen deltager i en frokostreception hos den danske ambassadør i Kina. Omkring 150 danske og kinesiske repræsentanter for blandt andet myndigheder, virksomheder, kulturverdenen og andre samarbejdspartnere vil deltage i receptionen.