Program for besøg i Marokko

Den 3.-4. oktober 2019 deltager Kronprinsessen i innovations- og dialogseminaret Youth Innovation Summit i Rabat, Marokko.

Kronprinsessen besøger den 3.-4. oktober 2019 Youth Innovation Summit, som er et innovations- og dialogseminar for 100 udvalgte unge talenter fra Marokko. Seminaret afsluttes den 4. oktober med en dialogfestival for borgere, studerende, danske og marokkanske virksomheder, NGO’er samt marokkanske offentlige myndigheder, og Hendes Kongelige Højhed forestår åbningen af festivalen. I forbindelse med besøget vil Kronprinsessen desuden have mulighed for at møde lokale partnere, danske virksomheder og civilsamfundsorganisationer.

Det er Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, FN’s Udviklingsprogram og den marokkanske regering, som fra den 30. september - 4. oktober 2019 afholder Youth Innovation Summit. Formålet med seminaret er at placere unge centralt i udviklingen af nye ideer og løsninger til sikring af en øget ungdomsbeskæftigelse, bæredygtig udvikling samt fremme af social deltagelse og etablering af nye platforme for politisk dialog på tværs af generationer i Marokko.

Program

Torsdag den 3. oktober 2019

Rundvisning på Innovation Lab og møde med de unge talenter
Kl. 19.45

Kronprinsessen modtages og vises rundt på innovations- og dialogseminaret i National Center of Moulay Rachid Sports i Rabat. Hendes Kongelige Højhed vil her møde de unge marokkanske talenter for at drøfte de erfaringer, de har gjort sig i forbindelse med deres deltagelse i seminaret. De unge talenter skal arbejde inden for tre temaer: Climate Change og Renewable Energy, Urban Sustainability samt Agribusiness og Food Production.

Middag med talenter og eksperter samt repræsentanter for DI, Udenrigsministeriet, FN’s Udviklingsprogram og AFDB
Kl. 20.30

Kronprinsessen deltager i en middag med de unge marokkanske talenter og eksperter samt repræsentanter fra Udenrigsministeriet, FN’s Udviklingsprogram, DI og AFDB. Middagen er tilberedt af unge kokkeelever, der har deltaget i et forløb arrangeret af Meyers sideløbende med innovationsseminaret.

Fredag den 4. oktober 2019

Motionsløb på festivalpladsen
Kl. 9.20

Kronprinsessen deltager i et motionsløb på pladsen for dialogfestivalen sammen med 2.000-3.000 unge fra skoler og universiteter i Marokko. Løbet er arrangeret af Cross Culture (CCPA), som arbejder med unge og sport under Dansk-Arabiske Partnerskabsprogram.

Officiel velkomst
Kl. 10.45

Kronprinsessen bliver officielt budt velkommen på dialogfestivalspladsen ved den marokkanske minister for unge og sport, Rachid Talbi Alami, viceregionaldirektøren for arabiske stater hos FN’s Udviklingsprogram, Sarah Poole, samt moderator Samid Ghailan.

Officiel åbning af Youth Dialogue Festival
Kl. 11.00

Kronprinsessen åbner officielt seminarets afsluttende dialogfestival. I forbindelse med åbningen vil der være taler ved blandt andre Hendes Kongelige Højhed og den danske ambassadør i Marokko. Under den følgende dialogfestival præsenterer de unge marokkanske talenter deres innovationsprojekter for offentligheden. 

Rundvisning på festivalen
Kl. 12.15

Kronprinsessen deltager i en rundvisning på dialogfestivalpladsen. Delegationen vil i forbindelse med rundvisningen have mulighed for at møde og tale med de unge talenter samt repræsentanter fra danske virksomheder samt marokkanske og danske civilsamfundsorganisationer.