Program for besøg i Milano

Bæredygtige løsninger inden for dansk design og arkitektur er i fokus, når H.K.H. Kronprinsessen den 7.-8. september 2021 deltager i Milan Design Week. Erhvervsminister Simon Kollerup deltager i dele af besøget.

Foto: Stine Heilmann ©

Milan Design Week er verdens største årlige møbel- og designbegivenhed, og i år vil Danmark blandt andet være repræsenteret i form af en udstilling med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi i dansk design og arkitektur.

Hendes Kongelige Højhed vil over to dage blandt andet besøge den danske udstilling og få fremvist danske bæredygtighedsprojekter og produkter. Under besøget i Milano vil Kronprinsessen også møde deltagende danske design-virksomheder, der udstiller i Milano, og høre om deres bud på bæredygtige løsninger og produkter.

Formålet med besøget er at sætte fokus på danske traditioner inden for de kreative fag og samtidig fremme kendskabet til danske arkitektur- og designvirksomheders fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi samt til danske grønne kompetencer.

Den danske udstilling på Milan Design Week er blevet til i et samarbejde mellem den kongelige danske ambassade i Italien, Dansk Industri, Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center, Realdania, VisitDenmark og de deltagende danske virksomheder.

Program


Tirsdag den 7. september

Besøg ved den danske udstilling
Kl. 14.15

Kronprinsessen besøger den danske udstilling på Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci. Her vil Hendes Kongelige Højhed blandt andet blive vist rundt på The TrashFormation Village, hvor den danske tegnestue Lendager Group har designet en stol af plastaffald og træ. Under besøget vil Kronprinsessen også få lejlighed til at møde de deltagende danske design-virksomheder, der udstiller i Milano. Et portræt af Kronprinsessen fremstillet af genbrugsmateriale vil desuden blive præsenteret under besøget. Portrættet er en del af projektet “Scart Initiative”, der består af en række portrætter fremstillet af genbrugsmateriale, og som udstilles under Milan Design Week. 

In-genius Waste Ceremony
Kl. 18.00

Kronprinsessen deltager i og holder åbningstale ved In-genius Waste Ceremony på Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci. Under arrangementet vil der blandt andet være en paneldebat med danske virksomheder om innovative og effektive cirkulære løsninger på udfordringer som følge af produktion af affaldsmateriale.

Læs Kronprinsessens tale.

Onsdag den 8. september

Rundbordssamtale “The City of the Future: Building the Irresistible Circular Society”
Kl. 10.30

Kronprinsessen vil holde åbningstalen ved rundbordssamtalen, der er arrangeret af Danmarks Ambassade i Rom i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Rundbordssamtalen afholdes på Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci, og samtalen vil have fokus på danske løsninger inden for den grønne omstilling. Erhvervsminister Simon Kollerup og blandt andre en række danske virksomheder vil deltage i rundbordssamtalen.

Læs Kronprinsessens tale.

Besøg ved Fondazione Prada
Kl. 11.30

Kronprinsessen besøger kulturinstitutionen Fondazione Prada, der er engageret inden for en række kulturelle områder og blandt andet arbejder med kunst og restaurering af bygninger. Under besøget deltager Kronprinsessen i en rundvisning.

Besøg hos danske virksomheder
Kl. 14.00

Kronprinsessen besøger tre af de deltagende danske virksomheder, der udstiller under Milan Design Week. Hendes Kongelige Højhed vil besøge møbelvirksomheden Fritz Hansen, designvirksomheden Carl Hansen & Søn samt virksomheden Gabriel, der producerer møbeltekstiler.

Gallamiddag
Kl. 19.30

Kronprinsessen deltager i en gallamiddag på Galleria Rossana Orlandi. Inden middagen deltager Hendes Kongelige Højhed i en kort rundvisning på galleriet.