Program for besøg i Nairobi

Den 12.-13. november 2019 besøger H.K.H. Kronprinsessen sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn Kenyas hovedstad og deltager i ”Nairobi Summit on ICPD25: Accelerating the Promise”.

Foto: Baz Ratner, Ritzau Scanpix ©

Kronprinsessen besøger den 12.-13. november 2019 sammen med udviklingsminister Rasmus Prehn topmødet ”Nairobi Summit on ICPD25: Accelerating the Promise”, der afholdes som markering af 25-året for 179 landes vedtagelse af en handlingsplan for indsatser til gavn for verdens kvinder og piger. Handlingsplanen blev vedtaget under International Conference on Population and Development (ICPD) i Kairo, og siden har Kairo-handlingsplanen styrket kvinders rettigheder over egen krop. Det er således opfyldelsen af handlingsplanen samt kvinder og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder (SRSR), der er på dagsordenen i forbindelse med topmødet. 
 
Danmark, Kenya og FN's Befolkningsfond (UNFPA) er værter for arrangementet, og topmødets forskellige aktiviteter afvikles i Kenyatta International Conference Centre (KICC) i Nairobis centrale erhvervsdistrikt. Kronprinsessen deltager blandt andet i sin egenskab af protektor for UNFPA og vil i forbindelse med arrangementet overvære og deltage aktivt i en række sessioner og paneldebatter. På besøgets første dag vil Hendes Kongelige Højhed tale under åbningen af topmødet samt ved signatursessionen “Ending Unmet Need for Family Planning: Reproductive Rights and Contraceptive Choices”, hvor fremtiden for reproduktive rettigheder og præventionsvalg udforskes. Kronprinsessen medvirker desuden som co-moderator ved en paneldebat om forbindelsen mellem ICPD+25 og Beijing+25. På besøgets anden dag vil Hendes Kongelige Højhed blandt andet deltage i og holde tale ved signatursessionen “Fulfilling the Cairo Promise in a Fragile World”, hvor opretholdelse af kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder samt bekæmpelse af kønsbaseret vold er i fokus.

Program

Tirsdag den 12. november
 
Velkomstceremoni ved Nairobi Summit
Kl. 9.30

Kronprinsessen deltager i og holder tale ved topmødets åbning. I forbindelse med ceremonien vil der desuden være taler ved eksekutivdirektør for UNFPA Dr. Natalia Kanem, FN’s vicegeneralsekretær Amina Mohammed, udviklingsminister Rasmus Prehn og Kenyas Præsident Uhuru Kenyatta.

Se billeder fra topmødets åbning

Se video af Kronprinsessens tale
 
Paneldebatten ”Rights and Choices for All”
Kl. 10.30

Hendes Kongelige Højhed overværer som et led i velkomstceremonien en paneldebat for alle topmødets deltagere. Panelet består af blandt andre repræsentanter og ungerepræsentanter fra henholdsvis filantropi, civilsamfund og privatsektor.
 
Optræden af sanger Youssou N’Dour
Kl. 11.30

Den senegalesiske sanger Youssou N’Dour optræder for topmødets deltagere.
 
Tilsagnssession
Kl. 12.00

Kronprinsessen deltager i en session, hvor repræsentanter fra de deltagende lande afgiver medbragte nationale tilsagn. Udviklingsminister Rasmus Prehn er repræsentant for Danmark.
 
Sessionen ”Meet the Leader”
Kl. 14.00

Hendes Kongelige Højhed er moderator ved sessionen ”Meet the Leader”, hvor prominente ledere fra ICPD og unge deltagere ved topmødet indgår i en dialog.
 
Parallelarrangement om Beijing+25
Kl. 15.00

Kronprinsessen er co-moderator ved et panelarrangement, der skal forbinde ICPD+25 med Beijing+25, der i 2020 markerer 25-året for indgåelsen af Beijing Declaration and Platform for Action i 1995. Udover Hendes Kongelige Højhed deltager unge ledere og erfarne aktivister i en debat om blandt andet forholdet mellem de to fora. Parallelarrangementet er arrangeret af UN Women.

Se billeder fra arrangementet
 
Signatursessionen “Ending Unmet Need for Family Planning: Reproductive Rights and Contraceptive Choices”
Kl. 17.00

Kronprinsessen deltager i og holder tale ved signatursessionen om reproduktive rettigheder og præventionsvalg. Sessionen har til formål at udforske fremtiden for blandt andet rettigheder og prævention, der kan sikre en bæredygtig udvikling for alle. Hendes Kongelige Højhed holder en tale i forbindelse med sessionen.
 
Middag
Kl. 18.30

Hendes Kongelige Højhed deltager i en middag med Kenyas udenrigsminister Monica Juma som vært.
 
Onsdag den 13. november
 
Paneldebatten “Investing in Education to Invest in a Better Future”
Kl. 9.00

Kronprinsessen overværer en paneldebat med International Center for Research on Women (ICRW) som vært. Paneldebatten afvikles på hotel Villa Rosa Kempinski Nairobi, og arrangementet har fokus på køn og uddannelse, hvilket er et emne i Kairo-handlingsplanen.

Se billeder fra arrangementet
 
Paneldebatten “Women Leaders High Level Dialogue”
Kl. 11.00

Hendes Kongelige Højhed overværer paneldebatten med en række kvindelige ledere.

Se billeder fra arrangementet
 
Signatursessionen “Fulfilling the Cairo Promise in a Fragile World”
Kl. 13.00

Kronprinsessen deltager i signatursessionen som paneldeltager. Sessionen handler om blandt andet opfyldelse af Kairo-handlingsplanen, opretholdelse af kvinders seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder samt bekæmpelse af kønsbaseret vold.