Program for besøg i Saudi-Arabien og Qatar

H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen deltager den 28. februar - 1. marts 2016 i et dansk erhvervsfremstød i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. Kronprinsparret rejser herefter til Qatars hovedstad Doha den 2. - 3. marts 2016.

Foto: Franne Voigt

Kronprinsparret vil under besøget være ledsaget af udenrigsministeren, sundheds- og ældreministeren og erhvervs- og vækstministeren.

Erhvervsdelegationen består af 44 virksomheder samt flere danske interesseorganisationer, herunder Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer, Health Care Denmark og State of Green. 

Kronprinsparret vil deltage i en række erhvervsaktiviteter, som har det primære formål at styrke samhandelen inden for bæredygtighed, sundhed, fødevarer, uddannelse, samt design.

___________________________________________________

Se billeder fra erhvervsfremstød i Saudi-Arabien.

Se billeder fra besøget i Qatar.

Program

Søndag den 28. februar 

Saudi-Arabien

Besøg hos den saudiske kongefamilie

​Kronprinsparret aflægger besøg hos den saudiske kongefamilie.

Mandag den 29. februar

Saudi-Arabien

Åbning af erhvervsfremstød
Kl. 10.15

​Kronprinsparret deltager i åbningsceremonien, hvor omkring 300 personer vil deltage, herunder den danske erhvervsdelegation og saudiske virksomheder. Kronprinsen holder tale og forestår efterfølgende den officielle åbning af fremstødet. ​Efter den officielle åbning vil Kronprinsparret få en rundgang blandt virksomhederne på erhvervsmessen og her møde de deltagende danske virksomheder. 

Besøg ved WAX-seminar
Kl. 12.30

Kronprinsparret deltager i WAX-seminar, der skal udbrede kendskabet til danske kompetencer og løsninger indenfor vandbesparelse. WAX (Water Alliance Exchange) er et samarbejde mellem danske virksomheder i Saudi-Arabien.

Besøg ved Arla
Kl. 12.45

​Kronprinsparret besøger Arla i anledning af virksomhedens åbning af et nyt varehus i Saudi-Arabien. På erhvervsmessen vil Kronprinsparret indvie en miniatureudgave af varehuset, som symboliserer åbningen. I miniatureudgaven af varehuset vil en række af Arlas lokale produkter være udstillet.

Erhvervsfrokost
Kl. 13.30

​Kronprinsparret deltager i en erhvervsfrokost, der skal være med til at skabe relationer mellem danske virksomheder og saudiske forretningspartnere. Under frokosten vil Kronprinsen overrække H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje, der ærer danske virksomheder og personer, som har ydet en stor indsats i promoveringen af danske produkter i udlandet.

H.K.H. Kronprinsessens program

Møde med saudiske forretningskvinder
Kl. 15.30

​Kronprinsessen deltager sammen med sundheds- og ældreministeren i møde med saudiske forretningskvinder. 

Kronprinsparrets fælles program

Middag
Kl. 20.55

​Kronprinsparret deltager i middag, der markerer afslutningen på dagen. Under middagen vil der være taler af blandt andre ambassadør Ole Frijs-Madsen og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde. 

Tirsdag den 1. marts

Saudi-Arabien

​Besøg ved King Abdullahs Financial District 
Kl. 9.45

Kronprinsparret besøger King Abdullahs Financial District, der er den nye økonomiske bydel i Riyadh, og som tegnestuen Henning Larsen Architects står bag. Kronprinsparret vil få en rundtur på byggepladsen. Sundheds- og ældreministeren og erhvervs- og vækstministeren deltager ligeledes.  

H.K.H. Kronprinsens program 

Besøg ved King Abdullah Center for science and Technology 
Kl. 11.00

​Kronprinsen besøger sammen med erhvervs- og vækstministeren King Abdullah Center for science and Technology, der er en uafhængig videnskablig organisation. Under besøget vil Kronprinsen blandt andet høre om de udfordringer, som Saudi-Arabien står overfor indenfor energi- og miljøsektoren.

H.K.H. Kronprinsessens program

Besøg ved Kompan lege- og motionsplads
Kl. 11.30

​Kronprinsessen besøger sammen med sundheds- og ældreministeren den danske virksomhed Kompans lege- og motionsplads. Under besøget vil Kronprinsessen få fremvist forskellige lege- og aktivitetsinstallationer.

Kronprinsparrets fælles program

Erhvervsfrokost
Kl. 12.30 

Kronprinsparret deltager i erhvervsfrokost ved Riyadh Chamber of Commerce & Industry.

Åbning af Mercantec event 
Kl. 14.00

Kronprinsparret deltager sammen med sundheds- og ældreministeren og erhvervs- og vækstministeren i åbningen af en event arrangeret af danske Mercantec's, der beskæftiger sig med udbud af erhvervsuddannelser. Formålet med eventen er at skabe relationer og dele erfaringer, så der på sigt kan oprettes erhvervsuddannelser i Saudi-Arabien.

Besøg på King Faisal Specialist Hospital and Research Center
Kl. 14.35

Kronprinsparret besøger sammen med sundheds- og ældreministeren King Faisal Specialist Hospital and Research Center, der er et af Saudi-Arabiens førende hospitaler indenfor forskning.

H.K.H. Kronprinsessens program

Besøg ved King Khalid Foundation 
Kl. 15.15

Kronprinsessen besøger sammen med sundheds- og ældreministeren King Khalid Foundation, som er en saudisk velgørenhedsorganisation ledet af Prinsesse Banderi bint Abdulrahman AlFaisal. Organisationens arbejde fokuserer særligt på vold mod kvinder og børn samt bekæmpelse af fattigdom.
        
Kronprinsparrets fælles program

Afskedsreception 
Kl. 20.00 

Kronprinsparret deltager i afskedsreception i den danske ambassadørs residens. Receptionen vil have fokus på dansk design med deltagelse af danske og saudiske erhvervsgæster.

Onsdag den 2. marts 

Qatar

Besøg ved Maersk Oil
Kl. 14.00

Kronprinsparret besøger Maersk Oils hovedkvarter i Qatar og får præsenteret Mærsks historie og nuværende rolle i Qatar. Under besøget vil Kronprinsparret blive vist rundt på kontoret og blandt andet se One Collaborative Working Environment, som er et særligt kontormiljø, hvorfra alle offshore operationer styres. 

Besøg ved Aspire Academy
Kl. 15.30

Kronprinsparret aflægger besøg ved Aspire Academy, der blev etableret i 2004 og i dag er et af verdens førende sportsakademier for børn og unge. Under besøget vil Kronprinsparret blive orienteret om akademiets arbejde i Qatar og få fremvist nogle af akademiets faciliteter, blandt andet et atletikstadium, et foldboldstadium og et svømmestadium. Kronprinsparret overværer efterfølgende oplæg ved den tidligere danske landsholdsspiller i fodbold, Ebbe Sand, om en grøn sportsfacilitet og samspillet mellem grønt byggeri og sport, sundhed og ernæring.

Besøg ved Doha Museum of Islamic Art
Kl. 19.35

Kronprinsparret besøger Doha Museum of Islamic Art, der blev indviet i 2008 og som er det første af sin slags i golfregionen. Under besøget vil Kronprinsparret få en rundvisning af museets kunstsamling, som repræsenterer islamisk kunst dateret fra det syvende til nittende århundrede, og dermed giver et indblik i den lokale kultur og historie. Museet rummer blandt andet også et bibliotek og undervisningslokaler.

Erhvervsmiddag
Kl. 20.00

Kronprinsparret deltager i en erhvervsmiddag for dansk erhvervsliv i Qatar og lokale beslutningstagere i private virksomheder og offentlige institutioner. Under middagen vil Kronprinsen overrække H.K.H. Prins Henriks Æresmedalje og Eksportforeningens Diplom. 

Torsdag den 3. marts 

Qatar

H.K.H. Kronprinsessens program

Besøg på Qatar Academy
Kl. 8.15 

Kronprinsessen besøger en lokal qatarsk skole, der er en del af Qatar Academy, som består af fem skoler. Skolerne tilbyder undervisning på alle klassetrin for elever i alderen 3-19 år. På skolen vil Kronprinsessen blandt andet besøge en 1. klasse og få mulighed for at tale med elever og lærere.   

H.K.H. Kronprinsens program

Besøg ved Oryx GTL fabrik
Kl. 8.30

Kronprinsen besøger havneområdet Ras Laffan og vil her blive vist rundt i området. Under rundvisningen vil Kronprinsen få fremvist Oryx GTL (Gas to Liquid) fabrik og høre om Oryx og Haldor Torpsøes samarbejde. Oryx GTL fabrikken er den første industrielle fabrik i verden, hvor man konverterer gas til ren diesel, og teknologien bag fabrikken er udviklet af Haldor Topsøe.

H.K.H. Kronprinsessens program

Besøg ved Qatar Foundation
Kl. 8.50
 
Kronprinsessen aflægger besøg ved Qatar Foundation, der arbejder indenfor uddannelse, og videnskab samt udvikling af samfundet med særligt fokus på uddannelse af piger. Fonden har desuden hjulpet en række udenlandske universiteter med etablering i Qatar og derigennem højnet det lokale uddannelsesniveau. 

Kronprinsparrets fælles program

Møde med Emiren af Qatar
Kl. 10.30 

Kronprinsparret deltager i møde med Emiren af Qatar, H.H. Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani. 

Presseinformation

Læs pressemeddelelse.