Program for erhvervsfremstød i Sydafrika

H.K.H. Kronprinsen, 2015
H.K.H. Kronprinsen, 2015 Foto: Franne Voigt

H.K.H. Kronprinsen deltager i erhvervsfremstød i Sydafrika den 2.-4. november 2015.

Kronprinsen vil stå i spidsen for en erhvervsdelegation af knap 50 virksomheder til Sydafrika, der er det største eksportmarked for Danmark i Afrika. Kronprinsen ledsages af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Sydafrika er den 33. største økonomi i verden. Samtidigt er landet udfordret på en række områder, hvor danske virksomheder står stærkt. Det drejer sig om den grønne sektor, hvor dansk know-how og services kan byde på løsninger samt landbrug og fødevarer.

Erhvervsfremstødet vil fokusere på energi (bæredygtig energi og energieffektivitet), vand og miljø (Integrerede vandløsninger, teknologi) samt landbrug og fødevarer (afgrøder, maskineri, biomasse, husdyr og fødevarer). 

------------------------------------------------------------------------------------

Se billedgalleri fra erhvervsfremstødets første dag.

Se billedgalleri fra erhvervsfremstødets anden dag.

Se billedgalleri fra erhvervsfremstødets tredje dag.

Program
Mandag den 2. november

Johannesburg


Erhvervsworkshop

Kl. 16.00
Kronprinsen er til stede ved erhvervsworkshop. Ved erhvervsworkshoppen vil Kronprinsen holde tale. 

Reception 
Kl. 19.30

Kronprinsen deltager i reception for erhvervsdelegationen og repræsentanter fra civilsamfund samt andre samarbejdspartnere med Danmarks ambassadør i Sydafrika som vært. 


Tirsdag den 3. november

Johannesburg 

Besøg ved Tsitsikamma vindfarm
Kl. 9.00

Kronprinsen besøger Tsitsikamma vindfarm, der er etableret af Vestas i samarbejde med Cennergi. Under besøget vil Kronprinsen blive vist rundt på vindfarmen, der er delvist ejet af Mfengu folket, hvis land farmen er bygget på. 

Cape Town

Besøg ved Woolworths flagskibsbutik i Waterstone
Kl. 14.30

Kronprinsen aflægger besøg i den eksklusive supermarkedskæde Woolworths. Under besøget vil Kronprinsen blive vist rundt i afdelingen, der for nyligt har vundet en hæder som bedste supermarkedsafdeling i Sydafrika. 

Grand dinner
Kl. 18.45

Kronprinsen deltager i middag med blandt andre erhvervsfolk og lokale partnere og myndigheder. Danmarks ambassadør i Sydafrika er vært ved middagen.


Onsdag den 4. november

Cape Town

Besøg ved Drakenstein Municipality
Kl. 8.30

Kronprinsen aflægger besøg ved Drakenstein Municipality med fokus på dansk teknologi og viden i anvendelse i den sydafrikanske vand- og miljøsektor. Den danske ambassade i Sydafrika samarbejder med WWF om at yde støtte til introduktion af danske løsninger indenfor vand og miljø i Sydafrika. Under besøget vil Kronprinsen besigtige Drakenstein vandværk.

Besøg ved vindkonferencen Windaba
Kl. 10.45

Kronprinsen aflægger besøg ved vindkonferencen Windaba, hvor der vil være åbning af den danske pavilion. Under besøget vil Kronprinsen blive vist rundt.  

Besøg ved CocoáFair
Kl. 12.00

Kronprinsen besøger CocoáFair i Old Biscuit Mill i Woodstock. CocoáFair er Afrikas første økologiske chokoladefabrik og blev stiftet i 2011 af danskeren Thor Thorøe gennem det danske initiativ Social Food. CocoáFair vil afhjælpe fattigdom og fremme bærdygtighed ved at skabe jobs til underprivilegerede beboere i Cape Town townships. 

Business lunch
Kl. 13.00

Kronprinsen deltager i en businesslunch med deltagelse af virksomheder og deres lokale erhvervspartnere samt myndigheder. 

Åbning af seminar 
Kl. 14.45

Kronprinsen deltager i åbning af seminar om forretningsmuligheder i Angola med deltagelse af ministre fra Angola.

Åbning af ”Young Talent”
Kl. 15.00

Kronprinsen deltager i åbningen af den nordiske konference for social innovation ”Young Talent”, der afholdes i anledning af eksportfremstødet. Konferencen er tematiseret omkring unge og social innovation, herunder hvordan man skaber nye løsninger samt finansiering herfor rettet mod sociale udfordringer i Sydafrika. I forbindelse med konferencen vil der være en idékonkurrence, hvor deltagere skal udvikle og præsentere forslag til en løsning rettet mod et konkret socialt problem. Kronprinsen vil overrække prisen for bedste idé. 

 
Presseinformation

Læs det foreløbige presseprogram.