Program for H.K.H. Kronprinsessens besøg i New York og North Carolina

Den 23.-25. oktober 2023 deltager H.K.H. Kronprinsessen i fejring af FN-dagen i New York samt i en række arrangementer som led i fremme af dansk kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd. Endvidere deltager Hendes Kongelige Højhed efterfølgende i World Anti-Bullying Forum 2023 i North Carolina.

Foto: Stine Heilmann ©

Kronprinsessen besøger New York den 23.-24. oktober. Kronprinsessen vil mandag aften holde åbningstale ved en reception på FN-Missionen for at markere Danmarks champion-rolle i ”The Coalition on Addressing Sea-level rise & Existential Threats”, der arbejder for at øge opmærksomheden om konsekvenserne af klimaforandringer, herunder indvirkningen af havniveaustigninger på lavtliggende samfund. I receptionen deltager FN-ambassadører fra Small Island Developing States (SIDS), der er en sammenslutning af 39 små udviklingsøstater, samt en række repræsentanter for de øvrige champion-lande for koalitionen. 

Dagen efter deltager Kronprinsessen i en række møder i anledning af FN-dagen samt med henblik på at støtte op om Danmarks kandidatur til FN’s Sikkerhedsråd 2025-2026. Kronprinsessen har blandt andet møde med eksekutivdirektøren for FN’s Børnefond (UNICEF) Catherine Russell og en række kvindelige FN-ambassadører om internationalt arbejde med uddannelse og klima.

Kronprinsessen holder efterfølgende åbningstale ved en rundbordsdrøftelse om fremtidens multilateralisme i anledning af FN-dagen arrangeret af Singapore og International Peace Institute (IPI) med deltagelse af repræsentanter fra FOSS-landene (Forum of Small States).

Som protektor FN’s Befolkningsfond (UNFPA) vil Kronprinsessen senere på dagen mødes med eksekutivdirektøren for FN’s Befolkningsfond (UNFPA) Dr. Natalia Kanem for at drøfte kvinder og pigers rettigheder.

Den 25. oktober deltager Kronprinsessen sammen med Mary Fonden i konferencen World Anti-Bullying Forum 2023, der afholdes i Raleigh i North Carolina. Konferencen samler forskere, praktikere og andre, der arbejder med mobning, for at sætte fokus på mobning fra en række forskellige vinkler.

Hendes Kongelige Højhed skal holde konferencens åbningstale om Mary Fondens indsatser for at bekæmpe mobning, og derudover vil Kronprinsessen deltage i en del af konferencens øvrige program.

Se gallerier fra Kronprinsessens besøg i henholdsvis New York og North Carolina.