Program for H.K.H. Prinsesse Maries protektionsrejse til Cambodja

H.K.H. Prinsesse Marie vil sammen med generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og organisationens lokale medarbejdere besøge en række af Folkekirkens Nødhjælps projekter i og omkring Cambodjas hovedstad Phnom Penh samt i provinserne Takeo og Kampong Chhnang.

Foto: Steen Brogaard ©

På protektionsrejsen til Cambodja vil H.K.H. Prinsesse Marie få indblik i Folkekirkens Nødhjælps arbejde med fattigdomsbekæmpelse, bæredygtig udvikling og styrkelse af rettigheder i landet. Prinsessen vil blandt andet møde lokale landmænd, der er ramt af klimaforandringer og som i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at optimere brugen af naturressourcer. Prinsessen vil også møde udsatte børn, unge og deres familier, som gennem Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere hjælpes ud af fattigdom gennem korte og mellemlange uddannelsesforløb.  

Prinsesse Maries rejse til Cambodja markerer Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum i 2022. Cambodja er samtidig det første land, som Prinsessen besøgte som protektor for organisationen for 10 år siden. Rejsen bliver således også et gensyn med en række partnere og projekter fra Prinsessens første rejse.

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Cambodja siden 1979, hvor organisationen i begyndelsen havde fokus på at støtte flygtningene i kølvandet på landets årtier lange borgerkrig. Fra 1997 har Folkekirkens Nødhjælp haft kontor i Phnom Penh, hvor organisationen sammen med 20 lokale partnere implementerer 31 projekter på tværs af landet.

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011. Hendes Kongelige Højhed følger løbende med i organisationens arbejde, og Prinsessen har foruden Cambodja tidligere besøgt organisationens udviklings- og klimaindsatser i Etiopien, Myanmar og Uganda.

 

Program for besøget i Cambodja

 

Søndag den 3. april 2022

Killing Fields
Rejsen til Cambodja indledes med et besøg ved Killing Fields uden for Phnom Penh, hvor Prinsesse Marie vil lægge en krans til ære for ofrene for folkemordet under Khmer Rouge.


Mandag den 4. april 2022

Folkekirkens Nødhjælps kontor i Phnom Penh
Prinsesse Marie besøger Folkekirkens Nødhjælps kontor og møder organisationens medarbejdere i Cambodja.

Mith Samlanh
Prinsesse Marie besøger organisationen Mith Samlanh, som er en af Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere. Organisationen hjælper udsatte børn, unge og deres familier gennem forebyggende arbejde i lokalsamfundene. Under besøget vil Prinsessen opleve børnenes og de unges aktiviteter i Mith Samlanhs forskellige værksteder. Prinsessen besøgte også Mith Samlanh i forbindelse med det første besøg i Cambodja.

Chhbar Ampeu
Prinsesse Marie besøger bydelen Chhbar Ampeu i Phnom Penh, hvor Folkekirkens Nødhjælp yder støtte til områdets udsatte børn og deres familier, som blandt andet får mulighed for at producere og sælge håndværk.  

LICADHO
Prinsesse Marie besøger menneskerettighedsorganisationen LICADHO. Folkekirkens Nødhjælp har et samarbejde med organisationen om at styrke og beskytte grundlæggende rettigheder.

Reception i anledning af Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum
Prinsesse Marie deltager i en reception, som afholdes for at markere Folkekirkens Nødhjælps 100 års-jubilæum. Prinsessen holder tale i forbindelse med receptionen.


Tirsdag den 5. april 2022

Modtagelse hos guvernøren i Kampong Chhnang
Prinsesse Marie aflægger besøg hos guvernøren for provinsen Kampong Chhnang.

Farmer and Nature og Net Kraing Leav Samki 
Prinsesse Marie besøger Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner Farmer and Nature Net og landbrugskooperativet Kraing Leav Samki i provinsen Kampong Chhang. Farmer and Nature Net arbejder blandt andet for at øge landbrugskooperativernes indkomst gennem produktion af klimavenlige landbrugsprodukter.


Onsdag den 6. april 2022

Besøg i Takeo
Prinsesse Marie aflægger besøg i provinsen Takeo, hvor Prinsessen besøger en række landbrug inden for dyrkning af ris og opdræt af græshopper.

Cambodian Center for Independent Media
Prinsesse Marie besøger Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner Cambodian Center for Independent Media, som er en uddannelsesinstitution, hvor unge journalister kan få erfaring med dybdegående og undersøgende journalistik gennem praktisk oplæring på en nyhedsredaktion.


Torsdag den 7. april 2022

Voices for Gender Equality
Prinsesse Marie besøger Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartner Voices for Gender Equality, som blandt andet arbejder for at styrke rettighederne for LGBTQ-personer og for kvinder, der har været udsat for partnerbaseret vold.