Program for H.K.H. Kronprinsens besøg i Kina

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen besøger den 23.-26. september 2017 den kinesiske hovedstad Beijing samt den sydkinesiske by Guangzhou.

Foto: Franne Voigt ©

'Danmark som vidensnation' vil være hovedtemaet på rejsen, der også har til formål at styrke forholdet mellem Danmark og Kina. Det fire dage lange program har fokus på uddannelses-, forsknings- og innovationssamarbejdet mellem Danmark og Kina samt danske miljøløsninger, turisme og kultur.

Program

Lørdag den 23. september

Beijing

Kick-off finale i Sino-Nordic Cup fodboldturnering
Kl. 15.40

Kronprinsen igangsætter og overværer kick-off finalen i fodboldturneringen Sino-Nordic Cup. Sino-Nordic Cup er en årlig nordisk-kinesisk fodboldturnering arrangeret af det kinesiske udenrigsministerium. Turneringen har til formål at styrke kontakten og samarbejdet mellem Kina og de nordiske lande Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Åbning af udstillingen ’A Royal Modern Household’
Kl. 17.00

Kronprinsen åbner udstillingen ’A Royal Modern Household’ i Det Danske Kulturcenter i Beijings kunstdistrikt 798. Gennem billeder fortæller udstillingen om restaureringen af Frederik VIII’s Palæ, der er hjem for Kronprinsparret. I forbindelse med åbningen vil Kronprinsen blandt andet deltage i en mindre reception samt en kort rundvisning i kulturcentret.

Rundvisning i området for Beijing Design Week
Kl. 17:50

Kronprinsen deltager i rundvisning og får forevist dele af Beijings internationale kunstdistrikt 798, der hvert år danner ramme om Beijing Design Weeks hovedbegivenheder.

Middag hos den danske ambassadør
Kl. 18:30

H.E. Ambassadør A. Carsten Damsgaard og hans mand, Esben Karmark, er værter ved en middag for danske virksomheder, organisationer og det danske samfund i Kina i ambassadørresidensen i Beijing.

Søndag den 24. september

Beijing

Åbning af dansk-kinesisk seminar
Kl. 10.00

På Tsinghua Universitet åbner Kronprinsen seminariet ’Educating the Leaders of Tomorrow – Play, Creativity and Social Values’, som har fokus på innovation, kreativitet og livslang læring. Fra kinesisk side deltager repræsentanter fra myndigheder og forskningsgrupper, mens der fra dansk side er repræsentanter fra LEGO Foundation, som vil dele ud af deres erfaring og forskning inden for området børns læring og kreativitet.

Besøg hos Tsinghua Life Long Learning Lab
Kl. 11.00

Kronprinsen får under sit besøg på Tsinghua Universitetet forevist forskningsprojektet og laboratoriet Tsinghua Life Long Learning Lab (TULLL), der er designet til forskning i børns kreativitet og livslang læring. Laboratoriet er udviklet i samarbejde med LEGO Foundation og undersøger blandt andet, hvordan børn kan løse specifikke opgaver gennem forskellige indlæringsmetoder.

Kick-start arrangement for København som gæsteby
Kl. 15.15

Kronprinsen deltager i et kick-start arrangement for København som gæsteby ved Beijing Design Week 2018. Ved arrangementet får Kronprinsen lejlighed til at besøge en udstilling, som sætter fokus på ’Danish Living’ og grønne løsninger i danske storbyer.

Middag på The George
Kl. 19.00

Kronprinsen deltager i middag på The George arrangeret af Industriens Fond og Københavns Kommune.

Mandag den 25. september

Beijing

Indvielse af Industriens Fonds Hus
Kl. 10.00

Kronprinsen deltager i den officielle indvielse af Industriens Fonds Hus, der skal huse Sino-Danish Center for Research and Education. Her vil Kronprinsen blandt andet få forevist den nye bygning med fokus på funktionalitet og arkitektur. Efterfølgende deltager Kronprinsen i åbningsceremonien i bygningens åbne fællesområde.

H.M. Dronningen tog ved en ceremoni i 2014 det første spadestik til Industriens Fonds Hus. Sino-Danish Center for Research and Education er et samarbejde mellem de otte danske universiteter og University of Chinese Academy of Sciences.

Indvielsesløb på Den Kinesiske Mur
Kl. 15.45

Kronprinsen deltager i Sino-Danish Centers indvielsesløb ’SDC Inauguration Great Wall Run – Joining Forces for a Healthy Future’ på Den Kinesiske Mur. Kronprinsen vil, sammen med nuværende studerende fra centret, løbe med det formål at sætte fokus på sundhed for børn og unge i Kina. Løbet er arrangeret i samarbejde mellem blandt andre Danish Center for Research and Education og Novo Nordisk.

Banketmiddag i anledning af indvielsen
Kl. 18.30

Kronprinsen deltager i den officielle banketmiddag arrangeret af UCAS i anledning af indvielsen af Industriens Fonds Hus på Yangihu Universitet.

Tirsdag den 26. september

Guangzhou

Besøg på Changzhou Island
Kl. 15.15

Kronprinsen aflægger besøg ved det historiske område Changzhou Island, der blandt andet huser en historisk kirkegård for danske sejlere og grosserere. Kronprinsen vil ved besøget lægge blomster ved tre navngivne danske grave samt få en guidet tur med fokus på den dansk-kinesiske maritime historie.

Changzhou Island var engang kendt som ’Danes Island’ og fungerede som danskeres base i forbindelse med handelen med Kina. I dag er øen et symbol på, hvordan Danmark var søfartsnation med stærke bånd til Kina.

Denmark Days – Adventures of Denmark
Kl. 17.00

Kronprinsen deltager i arrangementet ’Denmark Days - Adventures of Denmark’, som er én af de aktiviteter, der i år finder sted i Kina som en del af det dansk-kinesiske turismeår. Kronprinsen vil ved arrangementet blandt andet udnævne vinderen af ECCO’s Walkathon samt lancere en H.C. Andersen signature rute sammen med Visit Danmark. Arrangementet finder sted i det historiske centrum i Guangzhou, hvor danske turistvirksomheder i øjeblikket promoverer danske destinationer til kinesiske turister.

Netværksarrangement
Kl. 21.15

Kronprinsen vil som afslutning på besøget være til stede ved et afsluttende netværksarrangement på Hotel White Swan med deltagelse af blandt andre danske virksomheder, lokale partnere og turoperatører.